Cod Galben de viituri valabil până marţi pe râurile din județul Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Duminică după-amiază, în contextul avertizãrii hidrologice COD PORTOCALIU pentru zonele inundabile din Moftin, Ghilvaci, Turulung, Barajul de Acumulare de la Călineşti Oaș, comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență SOMEȘ al județului Satu Mare s-a deplasat împreună cu prefectul județului Satu Mare pentru o acțiune de recunoaștere și informare în teren.

Totodată a fost convocat și Serviciul de Gospodărire a Apelor Satu Mare, ANIF filiala Satu Mare verificându-se și funcționarea stațiilor de pompare de la Moftin, Terebești, Turulung şi cea a barajului de la Călineşti Oaș. 

Din fericire, gospodăriile localnicilor nu au fost afectate. 

”Echipajele de intervenție ale ISU Satu Mare continuã monitorizarea situatiei hidrologice și sunt pregătite să intervină în orice moment dacă situația o va impune.

Pentru gestionarea operativă a unei posibile situații de urgență, având în vedere avertizările primite, s-a dispus activarea Grupei Operative din cadrul ISU Satu Mare, care va  urmări permanent situația din teren”, a transmis ISU Satu Mare.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis şi un Cod galben de viituri valabil până marţi pe râuri din bazinele hidrografice din judeţele Satu Mare şi Bihor.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii