Ucrainean rătăcit în Piatra Bixadului, găsit de echipa Salvamont Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Acțiune reușită a SPJ Salvamont care, în urma unei solicitări primite prin SNUAU 112, a coordonat și dus la bun sfârșit acțiunea de căutare-salvare a cetățeanului ucrainean rătăcit în cel mai dificil areal din munții Oașului, care cuprinde vârfurile stâncoase Piatra Bixadului respectiv Piatra Vâscului. 

Zona este dificilă datorită diferențelor mari de nivel, a abrupturilor, a văilor înguste și adânci, întreg perimetrul vizat, fiind accesibil doar cu vehicule preparate off-road sau prin parcurgerea „la picior”, aici  incluzând și zona de stâncărie din fața vestică a Pietrei Bixadului. 
După aproape patru ore de la lansarea solicitării, persoana a fost găsită în stare de epuizare fizică, dar fără să-i fie pusă viața în pericol, pe una din văile care coboara direct de pe platoul stâncos al Pietrei Bixadului. După o evaluare primară a stării de sănătate efectuată de către patrula Salvamont, victima a fost coborâtă  în siguranță la punctul de joncțiune stabilit  cu SMURD Negrești Oaș, după care cetățeanul ucrainian a umat procedurile legale care se impun în acestă situație.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii