Cuplurile de aur, felicitate de conducerea Primăriei la 60, respectiv 50 de ani de căsnicie

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Casa Meșteșugarilor a găzduit azi, 31 mai 2024, festivitatea de premiere a celor mai longevive cupluri din municipiul Satu Mare. 

În cadru festiv, au fost felicitate 41 de cupluri care aniversează 50 de ani de căsătorie și trei cupluri ce sărbătoresc 60 de ani din momentul în care au spus ,,DA’’ în fața ofițerului de stare civilă.
 
Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, și viceprimarii Cristina Tămășan - Ilieș și Adelin Ghiarfaș au felicitat fiecare cuplu în parte, mulțumindu-le sărbătoriților că au demonstrat că familia este fundamentul societății și că prin înțelegere, susținere reciprocă și devotament se poate clădi o căsnicie reușită și drumul parcurs în doi poate deveni o frumoasă călătorie prin viață.
 
Cei 60, respectiv 50 de ani pe care îi aniversați sunt foarte prețioși. De-a lungul acestor ani, ați demonstrat unul față de celălalt respect, fidelitate, încredere, sprijin moral, ceea ce este o dovadă că o familie poate trece împreună și peste bune, și peste rele. O astfel de lecție, poate cea mai grea dintre toate cele pe care ni le oferă viața, este căsnicia. Într-o lume zbuciumată de nevoi, modelele de viață au devenit o floare rară. O astfel de lecție, poate cea mai grea dintre toate cele pe care ni le oferă viața, este căsnicia. O instituție tot mai amenințată de instabilitatea vremurilor noastre. Eu și colegii mei viceprimari suntem acum la un moment de bilanț. Putem să privim la ceea ce s-a făcut, pentru a ne gândi la viitor. Progresul oraşului necesită timp şi continuitate. Astăzi ne aflăm din nou în fața unor alegeri fundamentale pentru viitorul nostru: continuăm, cu mai multă consecvență, pe drumul pe care, cu eforturi și de multe ori cu sacrificii, ne-am înscris de 8 ani sau facem pași înapoi și riscăm să ne întoarcem în trecut? Sunt politicieni care își doresc să țină Satu Mare captiv în trecut, pentru folosul lor personal, și sunt dispuși să facă orice compromis pentru a-și atinge obiectivele. Știm care e problema care vă doare cel mai mult în acest moment, ștrandul municipal, dar vă promitem, eu și colegii mei viceprimari, că, așa cum am redat Centrul Nou și Centrul Vechi sătmărenilor, așa vom face și cu ștrandul, vom scăpa de acest concesionar neserios și îl vom reda sătmărenilor. Vă mulțumesc că ați dat curs invitației noastre de a sărbători împreună. Este foarte important pentru noi că ne oferiți aceste modele de viață care cred că trebuie urmate de noi toți! La mulți ani!’’, a spus primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, în deschiderea festivității de premiere.
 
Cele mai longevive cupluri sunt sursă de inspirație pentru cei mai tineri, aflați la început de drum, sunt promotoare ale valorilor familiale. Fiecare cuplu a primit o diplomă de fidelitate, simbol de recunoaștere a longevității și devotamentului, și un premiu în valoare de 1000 lei. Premierea a fost presărată de momente artistice puse în scenă de Ansamblurile Codrișorul de la Palatul Copiilor și Röpike din Satu Mare.
 
Premierea este un gest simbolic de mulțumire, o tradiție pe care Primăria Municipiului Satu Mare și Consiliul Local doresc să o continue și în viitor.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii