Pompierii au stabilit cauza producerii incendiului la centrul de colectare deșeuri din hârtie și carton de pe strada Magnoliei lichidat după 28 de ore: o țigară aprinsă

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

A fost stabilită cauza de producere a incendiului izbucnit la data de 11.07.2024, la centrul de colectare deșeuri din hârtie, carton și mase plastice, situat pe strada Magnoliei, municipiul Satu Mare. 

Reamintim că, joi.11.07a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență SOMEȘ al județului Satu Mare a fost alertat să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un operator economic de colectare deșeuri carton și hârtie.
Forţele alocate pentru gestionarea situației de urgență au fost dislocate astfel:
S-a intervenit cu:
- 16 autospeciale ( 8 autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul ISU  Satu Mare, 2 din cadrul ISU Maramureș și 2 din cadrul ISU Bihor, 3 autospeciale de la serviciile voluntare pentru situații de urgență, aparținând SVSU Ardud, Moftin și Păulești și o autospecială de stingere cu o capacitate de 20.000 de litri, aparținând aeroportului Satu Mare)
- 2 ambulanțe SMURD, 2 ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Judeţean, 4 autospeciale de prima intervenție și comandă, 3 încărcătoare frontale ( vole) cu un total de 90 de subofițeri, maiștri militari și soldați, 9 ofițeri și 15 pompieri voluntari de la serviciile voluntare amintite.
 
Au ars deșeuri din mase plastice, hârtie și carton pe o suprafață de aproximativ 9000 de metri pătrați, ( aprox. 4000 mp în 2 hale și 5000 mp pe platforma exterioară).
Incendiul a fost lichidat după aproape 28 de ore, (11.07 ora 14:49-12.07 ora 18:30).
Comisia de cercetare a stablit  cauza  probabilă de producere a incendiului ca fiind efect termic (țigară), imprejurarea determinantă - fumatul în locuri nepermise.
La ora actuală un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare asigură zona pentru înlăturarea focarelor ascunse si eliminarea posibilităților de  reaprindere.
Coordonarea intervenției pe toată durata a fost asigurată de către comanda ISU Satu Mare cu prezența la locul evenimentului a domnului prefect Ioan Tibil, in calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii