Infracțiuni la regimul circulației constatate de polițiștii de frontieră

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au depistat la sfârșitul săptămânii trecute trei conducători auto care au săvârșit diferite infracțiuni la regimul circulație. 

În două dintre cazuri șoferii conduceau deși aveau permisele suspendate, iar în cel de-al treilea a fost descoperit un permis de conducere fals, aparent eliberat de autoritățile din Bulgaria.

Duminică, 20 octombrie a.c., în jurul orei 14.00, un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe căile de comunicație din zona de responsabilitate a oprit pentru control, în localitatea Crăciunești, județul Maramureș, un autoturism înmatriculat în România. La volanul mașinii se afla un tânăr în vârstă de 34 de ani, domiciliat în județul Maramureș. Colegii noștri i-au solicitat acestuia documentele personale și actele mașinii, moment în care acesta a declarat că nu are permisul de conducere asupra sa. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că, de fapt, dreptul de a conduce i-a fost anterior suspendat maramureșeanului.

În cauză se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Tot duminică, 20 octombrie, în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de ieșire din România, un cetățean român în vârstă de 51 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în țara noastră.

La efectuarea controlului de frontieră, celui aflat la volan i-a fost solicitat și permisul de conducere, dar documentul prezentat la control și aparent eliberat de către autoritățile din Bulgaria în 20 aprilie 2019, nu întrunea elementele de formă și de fond ale unui act autentic, fiind fals.În acest caz, s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals și conducere fără permis.

Un alt caz a fost înregistrat sâmbătă, 19 octombrie a.c., în jurul orei 17.00. Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au oprit pentru control, pe o stradă din municipiul Sighetu Marmației, un autoturism înmatriculat în țara noastră, condus de către un sătmărean, în vârstă de 44 de ani. La solicitarea polițiștilor de frontieră de a prezenta documentele personale și actele mașinii, sătmăreanul a declarat că nu are asupra sa permisul de conducere. Colegii noștri au efectuat verificări folosind aplicația eDAC, constatând astfel că bărbatului aflat la volanul mașinii i-a fost suspendat dreptul de a conduce.

Și în acest caz se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii