Percheziții într-un dosar penal de evaziune fiscală

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În cadrul operațiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, la data de 23 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, au pus în executare două mandate de percheziție, în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Au fost vizate sediul unei societăți comerciale, din județul Satu Mare, ce are ca obiect de activitate efectuarea inspecțiilor tehnice auto, respectiv domiciliul firmei.

Din investigații a rezultat faptul că, în perioada  2021-2023, persoana cercetată nu ar fi înregistrat în actele contabile totalitatea veniturile încasate în urma prestării unor servicii, cauzând un prejudiciu bugetului de stat.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate documente contabile, în vederea stabilirii întregului prejudiciu cauzat.

Acțiunea, desfășurată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Satu Mare, Serviciului Criminalistic și  Poliției Municipiului Satu Mare.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale și tragerii la răspundere a persoanelor cercetate.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii