Banner blato Livrare1 
banner simple shop

Podul 3, prioritatea 0 pentru sătmăreni. Satu Mare așteaptă o mână de ajutor de la Guvern

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Consilierii locali s-au întrunit azi în ședință extraordinară pentru a reactualiza indicatorii tehnico-economici la 13 pachete de investiții.
Este vorba despre: modernizare Drum Carei; Reabilitare clădire corp C5 învătămȃnt primar din cadrul Liceului Teoretic German Johann Ettinger; Pod peste râul Someș - amplasament strada Ștrandului; Reparaţii capitale Pod Decebal; Modernizare străzi zona Curtuiuș; Modernizare strada Diana în Municipiul Satu Mare; Modernizarea străzii 1 Iunie; Modernizarea străzii Lunca Sighet; Modernizarea străzii Mărăști; Modernizare străzi Alexandru Vlahuță, Bixadului, Ceferiștilor, Livada, Locomotivei și Mașiniștilor; Modernizare strada Ferăstrău; Modernizare strada Merilor și Modernizare strada Depozitelor, în Municipiul Satu Mare.

Primarul Kereskenyi Gabor susține că cea mai importantă investiție o reprezintă cel de-al treilea pod pentru care Satu Mare așteaptă o mână de ajutor de la Guvern.
  • ”Ne-am întrunit la această ședință extraordinară pentru a reactualiza indicatorii tehnico-economici la 13 investiții, 13 pachete de investiții care vom depune la PNDL. Acum o săptămână am transmis Ministerului aceste proiecte pentru finanțare însă astăzi a fost nevoie să modificăm pentru noua cotă TVA care este aplicabilă din acest an, respectiv 19%. Toate investițiile, mai puțin podul peste râul Someș - amplasament strada Ștrandului sunt incluse pentru finanțare, măcar să-ncepem execuția acestor lucrări de investiții în acest an din bugetul propriu. Deci, dacă chiar nu vom fi ajutați de către Ministerul Dezvoltării Regionale, vom demara execuția acestor investiții. Unele chiar așteaptă numai să adoptăm bugetul local pentru anul 2017 și putem să scoatem la licitație execuția acestor lucrări. Bineînțeles, ar fi un mare ajutor să fie finanțate și aceste obiective de investiții din noul PNDL, dar, dacă nu, cred că, cu un efort vom putea finanța din bugetul local. Singura investiție care nu putem bineînțeles finanța din bugetul local este podul 3, pentru că nu putem să asigurăm finanțare pentru o investiție care este undeva la 90 milioane de lei din bugetul local. Pentru acest lucru am și semnalat ministrului Dezvoltării și în ziua de ieri că este o prioritate 0 pentru noi și chiar dacă vor să ne dea o mână de ajutor aceasta este investiția unde așteptăm de fapt finanțare de la Guvern”, a spus Kereskenyi Gabor.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii