Banner blato Livrare1 

Ministrul Agriculturii s-a întâlnit cu fermierii sătmăreni

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a întâlnit în această dimineaţă cu fermierii din judeţul Satu Mare.
Acesta a fost aşteptat în faţa Palatului Administrativ de ministrul Apărării, Gabriel Leş, prefectul Darius Filip, preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba, şi fermieri.
Cea mai mare problemă cu care se confruntă în momentul față agricultura românească este cea cu privire la sistemul de irigații, a declarat Petre Daea.
”Cea mai mare problemă a agriculturii este de a da drumul la sistemul de irigații. Evident, în partea de sud a țării, acolo unde am pornit această acțiune. Este investiția cea mai mare pe care o are în gestiune Ministerul Agriculturii, pentru a pune în stare de funcționare cele două milioane de hectare de irigații. Anul acesta am pornit cu cele 40 de amenajări care înseamnă până în anul 2020, o suprafață de 1,3 milioane hectare de irigații”, a spus ministrul.
La întâlnirea cu fermierii, ministrul a intrat direct în sesiune de întrebări cu agricultorii care i-au prezentat acestuia problemele cu care se confruntă.
La ora 11,00, ministrul Agriculturii va vizita cea mai mare plantație de goji din țară, cu o suprafață de 3,5 hectare cultivate, din satul Ciuperceni, comuna Agriş, iar începând cu ora 13:00, ministrul va fi prezent la deschiderea oficială și va vizita expoziția de căpșuni din comuna Halmeu. În aceeași comună, la ora 15:00, Petre Daea va inaugura o pensiune agroturistică, cofinanțată din fonduri europene, amplasată în cadrul unei exploatații agricole de 400 ha, cu ferma de bovine, peste 3000 de oi, o plantație de meri de 6 ha și viță de vie pe 4 ha.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii