Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

ITM Satu Mare a aplicat amenzi usturătoare pentru munca la negru

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
În cursul lunii iunie 2017 inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Satu Mare au efectuat 169 controale, din care 97 controale în domeniul relațiilor de muncă (RM) și 72 controale în domeniul securității și sănătății în muncă (SSM).
Cu ocazia celor 97 controale în domeniul relaţiilor de muncă s-au aplicat în total 64 de sancţiuni, din care 9 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 48.400 lei, şi s-au dispus de către inspectorii de muncă 124 măsuri pentru înlăturarea neconformităţilor faţă de prevederile legale.
Pentru încălcări ale prevederilor Codului Muncii au fost aplicate 38 sancțiuni, din care 5 amenzi în sumă totală de 41.800 lei și 33 avertismente. Au fost sancționați contravențional 3 angajatori cu amenzi în sumă totală de 40.000 lei pentru primirea la muncă a 4 persoane fără forme legale de angajare, un angajator cu amendă de 1.500 lei pentru nerespectarea dispozițiilor privind munca suplimentară, și un angajator cu amendă de 300 lei pentru nerespectarea dispozițiilor privind garantarea în plată a salariului minim brut pe economie.
Pentru încălcarea prevederilor H.G. nr. 500/2011 privind Registrul general de evidență a salariaților în formă electronică au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale din care 18 avertismente și 3 amenzi în valoare totală de 1.600 lei.
Pentru încălcarea prevederilor Legii nr.108/1999 au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, din care 1 amendă de 5.000 lei pentru neprezentarea documentelor și informațiilor solicitate de inspectorii de muncă necesare controlului ori cercetării evenimentelor, și 3 avertismente pentru neîndeplinirea măsurilor dispuse de inspectorii de muncă pentru înlăturarea deficiențelor constatate.
În domeniul securității și sănătății în muncă au fost constatate 127 de deficiențe. Au fost aplicate 127 sancțiuni contravenționale, din care 6 amenzi (în valoare totală de 33.500 lei) și 121 avertismente. Au fost dispuse 127 măsuri pentru înlăturarea deficiențelor constatate. S-au dispus, printre altele, 4 măsuri pentru oprirea unor echipamente de lucru la care nu erau asigurate măsurile de siguranță pentru lucrători.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii