Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Primăria va moderniza și extinde traseul pietonal din Centrul Vechi și va amenaja piste de biciclete

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, proiectul de buget pe anul 2018.
Veniturile estimate pe anul 2018 sunt 125 de milioane lei, mai mici față de anul trecut, când veniturile au fost de 148 de milioane lei.
Pentru acest an, Primăria a alocat 25 de milioane de lei pentru modernizarea a 43 de străzi și trotuare, respectiv 1,6 milioane lei pentru extinderea iluminatului public în carterele Carpați I și II și Micro 17, finalizarea pistei de biciclete spre Aquastar și reparații la Podul Decebal și Drumul Careiului, precum și pentru reabilitarea blocului verde de pe Ostrovului și a Liceului German ”Johann Ettinger”.
Tot în acest an, Primăria va moderniza Piața de alimente nr. 2 și 13 cvartale de parcări în cartierele Micro 17 și Carpați I și II.
  • ”Am primit aviz favorabil pentru proiecte în valoare de 26,9 milioane de euro prin POR pentru care urmează să depunem cererile de finanțare și să organizm licitațiile”, a spus primarul Kereskenyi.

Astfel, în municipiu se va moderniza și extinde traseul pietonal și velo Centrul Vechi; se va moderniza și extinde traseul pietonal și velo Centrul Nou și construirea unei pasarele pentru pietoni și bicicliști peste râul Someș - zona centrală; se va amenaja un terminal transjudețean - translocal, construirea un depou pentru autobuze electrice / hibrid precum și a unei stații de încărcare, achiziționarea de autobuze hibride, crearea unui sistem de management al traficului inclusiv sistem de monitorizare video și realizarea unui sistem de închiriere de biciclete - Strada Fabricii.
De asemenea va fi amenajată o pistă de biciclete strada Botizului - Pod Golescu.
Un alt proiect prevede amenajarea și construirea de piste de biciclete în municipiu: traseul 1 (punct de plecare strada Lazarului) strada Trandafirilor - strada Avram Iancu - strada Iuliu Hossu - bulevardul Vasile Lucaciu- strada 1 Decembrie 1918 - Centrul Vechi; iar traseul 2 (punct de plecare strada Mileniului) strada George Coșbuc - bulevardul Vasile Lucaciu, precum și realizarea unui sistem de închiriere de biciclete.
Un alt proiect prevede amenajarea și construirea de piste de biciclete în municipiu (traseul 1: Bulevardul Lucian Blaga - strada Păulești - dig, strada G. Alexandrescu - Piața Soarelui - dig; traseul 2: Bulevardul Cloșca (plecare din strada Magnoliei) - Drumul Careiului), precum și realizarea a patru sisteme de închiriat biciclete.
Un alt proiect prevede amenajarea și construirea de pistă de biciclete în municipiu (traseul 1: strada Gheorghe Barițiu - strada Rodnei - Strada Fabricii - strada Odoreului; traseul 2: Strada Barițiu - Strada Lăcrămioarei - strada Porumbeilor - strada Liviu Rebreanu - strada Panseluței - Piața Titulescu - Strada Iuliu Maniu - centru; traseul 3: (punct de plecare strada Panseluței) strada Liviu Rebreanu - Mileniului - strada Horea - Centrul Vechi, precum și realizarea a 6 sisteme de închiriat biciclete.


Bugetul va fi supus votului Consiliului Local în ședința de mâine.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii