Banner blato Livrare1 
banner simple shop

Familie infestată cu trichineloză la Batarci. Nouă persoane au ajuns la spital

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare anunță că încă o familie din localitatea Batarci, formată din nouă persoane, a ajuns la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare.
Familia a avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, din cauza faptului ca au consumat carne de porc neexaminată în direcția depistării parazitului trichinella. În urma anchetei efectuate și a recoltării de probe de carne de către inspectori din cadrul D.S.V.S.A Satu – Mare, s-a diagnosticat Trichineloză.

Carnea și cârnații în cantitate de 110 kg, în valoare de 1.420 lei, depistați la domiciliul proprietarului, a fost pușă sub sechestru/reținere oficială, denaturată, confiscață și dirijată spre incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar în acest scop.

Proprietarul nu va fi despăgubit pentru animalul sacrificat la valoarea pieței actuale, din cauza faptului că suina nu au fost identificată prin crotaliere și nu au fost înscrisă în Baza Națională de Date. Pagubele materiale înregistrate de către acesta vor fi suportate integral de către proprietarul animalului.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii