Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Pod rutier peste râul Someș între comuna Pomi și orașul Seini

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pod rutier peste râul Someș între comuna Pomi și orașul Seini.

Astăzi, 20 martie, în orașul Seini a fost semnat contractul de finanțare prin fonduri PNDL, în vederea realizării podului rutier peste râul Someș, în punctul de trecere cu bacul, între orașul Seini și comuna Pomi, care este și limita administrativă dintre județul Maramures și judetul Satu Mare. Această investiție va asigura o puternică legătură între două regiuni istorice: Țara Oașului și Țara Codrului.
La acest eveniment Consiliul Județean Satu Mare a fost reprezentat de vicepreședintele instituției, Ioan Rus. Acesta a felicitat conducerea Primăriei Seini pentru că a reușit să acceseze fonduri pentru acest proiect care va aduce beneficii atât cetățenilor din județul Maramureș cât și celor din județul Satu Mare. „Este un vis mai vechi al oșenilor să treacă cât mai repede spre Țara Codrului și Cluj, iar atunci când administrațiile a două județe sunt dispuse să conlucreze, se pot realiza investiții importante în beneficiul ambelor parți”, a afirmat Ioan Rus în cadrul evenimentului.
În urma realizării acestui pod, comunele Ardusat, Fărcașa, Asuaju de Sus, Gârdani din județul Maramures, Pomi, Valea Vinului, Culciu, Păulești, Crucișor din județul Satu Mare vor beneficia de o legătură facilă cu orașul Seini, dar și cu reședințele de județ Baia Mare, și respectiv Satu Mare.
Primarul orașului Seini a declarat că finanțarea acestui proiect, în sumă totală de 15.695.900 de lei, reprezintă un pas important prentru dezvoltarea ecnomică, socială și culturală a zonei. “La ora actuală legătura dintre localitatea Seini şi Pomi peste râul Someş se face cu bacul, dar acest lucru este îngreunat de cele mai multe ori din cauza condiţiilor meteo”, a spus primarul orașului, care a scos în evidență și câteva dintre beneficiile pe care le va aduce această investiție, una dintre acestea fiind scurtarea distanței dintre oraşul Seini şi Cluj- Napoca, cu aproximativ 60 de kilometri.

Lasă un comentariu

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclub7card

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii