Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 14 in /home/smnews/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 212

Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /home/smnews/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 213

Un alt focar de pestă porcină africană stins în judeţul Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un alt focar de pestă porcină africană (PPA), diagnosticat la începutul lunii iulie într-o gospodărie din localitatea Sărăuad, judeţul Satu Mare, a fost stins vineri, 24 august, anunţă Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„Absenţa virusului bolii a fost demonstrată de LSVSA Satu Mare, prin rezultatele de laborator negative, efectuate pe cele 1.581 de probe recoltate de la porcii din zona de protecţie şi din zona de supraveghere, pe o rază de 10 kilometri. În zonele cu risc major din localitatea Sărăuad au fost efectuate dezinfecţii riguroase şi a fost interzis accesul persoanelor în gospodăriile din localitate”, susţin reprezentanţii ANSVSA.
În data de 13 august, Autoritatea veterinară a anunţat că au fost stinse în judeţul Satu Mare alte focare de pestă, diagnosticate la începutul lunii ianuarie, în patru gospodării din comuna Micula. Atunci, absenţa virusului bolii a fost demonstrată de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală, prin rezultatele de laborator negative efectuate pe cele 1.780 de probe recoltate de la porcii din zona de protecţie şi din zona de supraveghere (pe o rază de 10 kilometri). În zonele cu risc major, din proximitatea pădurii Noroieni au fost efectuate dezinfecţii riguroase şi a fost interzis accesul persoanelor în pădure.
Potrivit autorităţilor veterinare, pesta porcină africană nu afectează şi nu se transmite la oameni, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire, însă există un impact la nivel social şi din punct de vedere economic.

1 comentariu

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii