Au încercat să scoată ilegal din țară, prin vama Petea, două minore, apoi au fugit

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În data de 25 august, în jurul orei 01.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, conducând un autoturism marca Audi, înmatriculat în Franța, H. Dumitru, în vârstă de 33 de ani, cu dublă cetățenie româno-franceză.

În autoturism se mai aflau în calitate de pasagere, două minore de 5, respectiv 6 ani, împreună cu mama lor, F. Viorica, de 39 de ani, toate având domiciliul pe raza județului Satu Mare.
La controlul de frontieră s-a constatat că mama minorelor nu deținea procură notarială pentru a scoate copiii din țară, fapt pentru care nu li s-a permis continuarea călătoriei și li s-a spus că trebuie să se întoarcă pe teritoriul României. În timpul manevrei de întoarcere a autoturismului, conducătorul auto, fratele femeii pasager, a demarat în trombă spre teritoriul Ungariei, sustrăgându-se controlului de frontieră.
Drept urmare, autoritățile de frontieră de pe teritoriul statului maghiar au luat măsurile necesare pentru oprirea autoturismului în cauză, iar la scurt timp, mijlocul de transport a fost interceptat și redirecționat spre teritoriul României.
Ulterior, autoritățile maghiare au predat lucrătorilor Poliției de Frontieră persoanele în cauză, în vederea continuării cercetărilor.
Drept urmare, polițiștii de frontieră au întocmit conducătorului auto și mamei minorelor lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și participație improprie la trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii