Primăria Satu Mare va crea 5 puncte de reîncărcare pentru vehiculele electrice și hibrid

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare, consilierii locali au aprobat valoarea contribuției municipiului Satu Mare pentru implementarea unui proiect în valoare de 1,7 milioane de lei prin care se vor crea cinci puncte de reîncărcare pentru vehiculele electrice și hibride.

Valoarea contrubuției se adaugă la fondurile din cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, derulat de Ministerul Mediului.

Obiectivul general al acestei investiţii care face obiectul acestui studiu de fezabilitate este creșterea numărului utilizatorilor de automobile ecologice(electrice și hybrid) în următorii ani și creearea infrastructurii necesare alimentării acestor automobile, toate acestea în vederea îmbunătăţirii calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Obiectivele specifice ale acestei investiţii sunt realizarea a 5 staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, care vor fi accesibile publicului, fiind amplasate pe unele artere importante sau parcări intens folosite ale municipiului.

Valoarea totală a investiției: 1.461.170,27 lei (fără TVA), din care construcții-montaj: 305.806,45,00 lei (fără TVA).

În urma realizării investiţiei propuse, vor rezulta 5 staţii de reîncărcare pentru maşini electrice, cu câte două posturi de încărcare.

Stațiile vor fi amplasate pe domeniul public, în parcări, artere principale din oraș, în următoarele locaţii.

- Strada Decebal, parcarea din spatele magazinului Someşul, lângă clădirea Plaza Europa, CF nr.180649

- Strada Bujorului, colţ cu str.Petőfi, visavis de sediul Poliţiei de frontieră, CF nr.181348

- Parcarea TEI- b-dul Lucian Blaga, CF nr.180528

- Podul Decebal- Piaţa Romană, CF nr.175685

- Calea Traian-în dreptul Casa Verde din Grădina Romei, CF nr.179295Fiecare staţie de reîncărcare va asigura, conform Variantei nr.2 din SF, încărcarea simultană a două automobile, la o putere maximă de 22 kw AC (încărcare type 2 ) şi 50 kw DC (încărcare CHA deMO sau COMBO) în funcţie de tipul de încărcare dorit, puterea instalată în fiecare staţie fiind de 72 kW. 

sedingtaconsiliulocalstatiiincrcareelectricehibrid

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii