Zeci de hectare de mirişti şi vegetaţie uscată mistuite de flăcări, în weekend

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
În cursul weekend-ului trecut, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a intervenit pentru limitarea
şi stingerea unui număr de trei incendii în spaţii deschise şi un incendiu în spaţiu închis.
Pompierii au intervenit prompt pentru lichidarea incendiilor de vegetaţie uscată izbucnite pe raza localităţilor Berea, Satu Mare (zona, Gara de Sud) şi Moftinu Mic.
În total, au fost afectate de pârjolul focului, aproximativ 28 hectare de mirişti şi vegetaţie uscată.
În toate situaţiile, cauza probabilă a incendiilor a fost focul deschis în spaţii deschise, iar mijlocul de aprindere, brichetă sau chibrituri.
Totodată, două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare au acţionat pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (şură) din localitatea Ruşeni. Focul a fost, cel mai probabil, provocat de un trăsnet care a lovit şura, aprinzându-se în felul acesta paiele şi furajele din anexa gospodărească. Au ars aproximativ: zece metri cubi de lemne de foc, 100 baloţi paie, 350 kg de porumb. Incendiul a fost stins în cooperare cu SVSU Păuleşti.
Un alt apel la 112 anunţa faptul că locatarii unui cartier din Negreşti Oaş au rămas fără apă potabilă, în urma secetei prelungite. Astfel că pompierii au venit în întâmpinarea nevoilor persoanelor respective, transportând de mai multe ori apă potabilă cu ajutorul unei autospeciale.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii