Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
banner draxkmaier satu mare

Primarul Kereskényi s-a întâlnit cu Viorica Dăncilă. Ce i-a cerut Kereskenyi premierului Dăncilă

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Alături de primari de municipii din țară, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, s-a întâlnit azi cu premierul Viorica Dăncilă.

Acesta a cerut să fie reparate erorile din ultimii doi ani care au afectat puternic bugetele municipiilor din România.

Redăm mai jos solicitările primarului Kereskenyi Gabor:
1. Reglementarea compensării pierderilor pe care administrațiile publice locale le înregistrează în lunile ianuarie-martie, perioada în care au fost alocate cote de 41,75% înloc de 60%.
2. Alocarea de resurse financiare prin rectificarea bugetară astfel încât să se păstreze capacitatea financiară a bugetelor locale cel putin la nivelul anului 2017.
3. Aprobarea Codului Finanțelor Publice Locale cu includerea în acest act normativ a cotelor din semestrul IV ce revin administrației publice locale , în procent fix și garantat pe 7 ani.
4. Luarea unor măsuri legislative în regim de urgență, pentru combaterea efectelor negative pe care OUG nr. 114/2018 le are asupra bugetelor locale : asigurarea de la bugetul de stat a creșterii valorii proiectelor cu finanțare europeana și guvernamentală, compensarea pierderilor rezultate din aplicarea cotei 0 pentru impozitul pe veniturile obținute de cei ce își desfășoară activitatea în construcții, clarificarea prevederilor cuprinse în instrucțiunile ANAP privind actele adiționale rezultate în urma aplicării OUG nr. 114/2018.
5. Transparentizarea activității ANAF și crearea prin lege a posibilității ca să aibă acces permanent la informațiile privind colectarea TVA din toate sursele : contribuabili mici, mijlocii, mari, pensii.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii