Oficial | Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost eliminate

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a aprobat, miercuri, suplimentarea ordinii de zi cu un proiect de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor a fost introdusă la vot final. Parlamentarii au votat proiectul PSD, primul care a fost depus în actuala sesiune.

Proiectul a fost adoptat cu 357 de voturi ”pentru” și nicio abținere. Parlamentarii UDMR au fost prezenți în sală însă nu au votat.

Turos Lorand (UDMR):

”Vă înșelați alegătorii prin eliminarea celei mai mici pensii speciale, fără să le eliminați pe celelalte. Pensiile parlamentarilor reprezintă 1,38% din totalul pensiilor speciale. Am ajuns din nou la un capitol unde demagogia și populismul ating cote uriașe. UDMR a susținut că pensiile speciale trebuie eliminate sau limitate pentru toate categoriile, nu pentru unii sau alții. Considerăm că această eliminare trebuie făcută împreună cu toate celelalte categorii. Toate inițiativele heirupiste de acest gen au fost declarate în trecut neconstituționale de CCR. Trebuie să fim cumpătați și să găsim soluții legale și constituționale. Nu putem asista la decizii politice de fațadă. Parlamentarii UDMR nu vor vota.”

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii