Festivalul de Folclor Codrenesc “Oțeloaia” | Adrian Cozma: ”E important să nu lăsăm aceste tradiții să se stingă”

Deputatul PNL Adrian Cozma, președintele și vicepreședintele Consiliului Județean, Pataki Csaba și Cristian Valer Beșeni, primari și consilieri județeni au participat azi la Festivalul de Folclor Codrenesc “Oțeloaia”.

”Obiceiurile străvechi și datinile au rămas conservate în acest loc puţin ştiut, încă nedescoperit de mulți români. dar deosebit de frumos. Îl vom face cunoscut în anii care vin fiindcă zona Codrului este una pitorească, plină de viață. Homoroade e una dintre comunele unde tradiția e păstrată în fiecare acasă. 

Festivalul Portului, Cântecului și Jocului Codrenesc de la Oțeloaia este cel mai vechi festival din județul Satu Mare. Din 1957 avem acest festival și an de an, în luna august, tradiția reînvie în mirificul decor al pădurii și lacului Oțeloaia, folclorul codrenesc dăinuie pentru a fi prezentat noilor generații pe scena ce găzduiește festivalul. 

E important să nu lăsăm aceste tradiții să se stingă. Tehnologia nouă, modernitatea din zilele noastre nu sunt incompatibile cu dragostea de neam, cu atașamentul față de locurile unde ne-am format. Cel puțin o dată pe an trebuie să ne întâlnim cu toții pentru a ne manifesta patriotismul local care ne leagă de veacuri.

 

 

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii