Banner blato Livrare1 

Miniștrii USR-PLUS demisionează din Guvern

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Vicepremierul Dan Barna și cei cinci miniștri își vor depune demisiile mâine dimineață, așa cum au anunțat vineri, la depunerea moțiunii de cenzură alături de AUR. Dan Barna și Dacian Cioloș au fost invitați la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis.

Declarații Dan Barna:

”Încă de la înființate USRPLUS am spus ca vom fi un partid altfel, am fost alftel. Ne-am luptat cu un sistem pentru proastă guvernare. NU am ezitat sa ne asumam o guvernare grea, dar am privit cu optimis. În acest 8 luni de zile care s au scurs am adus oameni competenți, care au arătat că se poate și altfel,nu cum a fost pînă acum. 

Ioana Mihăilă a semnat ordine de vaccinare grautită. Cristian Ghinea a finalizat cel mai important proiect pentru România. A negociat fiecare bucățică de text. Cătălin Drulă a finalizat încă două licitatio, Claudiu Năsui a deblocat plăptile pentru granturile in agricultură, iar toate acestea s au intamplat intr os sinugura zi. Văzand ce s a intamplat azi, am decis că nu mai putem merge alăpturi de un premier care nu are repsect pentru România. Nu se mai poate așa și nici nu se va mai putea așa cu noi. Florin Cîșu a dinamitat coalitia cu bună ștință. 

Mâine dimineață premierul va avea demisile pe birou. Nu s-a intamplat in ultimii 30 de ani, ca oamenilor care au semnat moțiunea să li se spună că nu este semnptura lor. Oricâte invenții sunt necesare pentru îngroparea moțiunii, mergem mai departe. Demisiile reprezintă planul B. Fie PNL acceptă că usr este un partener serios, iar putem merge cu un lat premier, fie PNL funcționează pe model USL, am văzut că PSD este în echipa cîștigătoare. Noi respectăm demovrația. Este un mesaj de care România are nevoie. După 30 de ani de combinații,era timpul să vină un partid care să spune că nu mai merge așa.  Dacă avem un nou premier, atunci lucrurie se rezolvă imediat. Mâine dimineață ne depune demisiile, nu este o noapte a negocierilor. 

Am creat impresia că suntem cumsecade, dar am spus clar că protocolul de colaborare a fost încălcat de premierul Cîțu. El și-a pierrdut cinstea obrazului.

În prezent, ne-am înaintat demisiile, există o moțiune depusă de noi, nu discutăm despre alte moțiuni. Acum, avem o majoritate Cîțu-Ciolacu, despre ce șanse are România. Coaliția cu noi este singura prin care România căștigă. Sper ca moțiunea să fie adusă la vot. Nu este o rușine ca PSD să susțină pe Cîțu. Au reușit să tragă și PSD alături de PNL. 

Președintele Iohannis nu a fost mediator, până acum. O poate face mâine. Vreau să cred că oamenii care conduc țara au responsabilitate. Premierul a decis să-l remanieze pe Stelian Ion și a spus că își asumă. 

Exprimăm acte, dezbaterea o putem face oricând. 

Mă aștept să găsim o variantă de nou premier, și mergem mai departe. Nu știu dacă va găsi înlocuitori Cîțu”. 

În cazul în care se decide plecare, premierul în funcție, va numi miniștri interimari pentru cel mult 45 de zile. Ulterior, după numirea unor miniștri plini, premierul, care nu se mai bucură de sprijin politic din partea USR-PLUS, trebuie să meargă în Parlament cu noul Cabinet pentru un nou vot de încredere. 

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii