Deputatul PNL Adrian Cozma: ”Nicio instituție din țară nu poate cere unui candidat la o funcție publică cunoașterea altei limbi în afara limbii române. E total în afara legii”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

”Nicio instituție din țară nu poate cere unui candidat la o funcție publică cunoașterea altei limbi în afara limbii române. E total în afara legii” este poziția deputatului PNL Adrian Cozma prezentată în cadrul unei emisiuni la un post local de televiziune, în legătură cu amenda aplicată Primăriei Satu Mare de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

”Asta arată că unii nu înțeleg misiunea lor în administrația locală. Administrația românească, angajații trebuie să cunoască limba română și să aibă capacitatea de a explica orice speță pe înțelesul oamenilor. Primarul ar trebui să renunțe la aceste excese și practici antiromânești. Astfel de practici ale primarului provoacă actiuni naționaliste pe care eu nu mi le doresc. Singurul criteriu care trebuie avut in vedere la angajare este profesionalismul”, a mai spus Cozma. 
 
Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a câștigat definitiv procesul deschis de reprezentanții Primăriei Satu Mare, după ce CNCD a sancționat administrația sătmăreană pentru discriminare. Și asta pentru că Primăria Satu Mare a condiționat ocuparea unui post de jurist de cunoașterea limbii maghiare.
 
Juristul Dan Tordoi, cel care a depus plângerea la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, a precizat că totul a început în 2017, prin scoaterea la concurs a unui post de consilier juridic în cadrul Primăriei Satu Mare.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii