A fost stabilită data primelor alegeri din 2024 din România

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Alegerile europarlamentare vor avea loc în ţara noastră pe 9 iunie 2024. Acesta va fi primul rând de alegeri de anul viitor, următoarele scrutine urmând să stabilească noii aleşi locali, parlamentari şi, în cele din urmă, pe preşedintele României.

Perioada 6-9 iunie a fost aleasă cu titlu provizoriu de ambasadorii din cele 27 de state membre în cadrul unei întâlniri care a avut loc miercuri, dar aceste date vor fi oficializate săptămâna viitoare, când miniștrii vor confirma decizia în scris.
Alegerile europarlamentare au loc la fiecare cinci ani, se desfăşoară pe o perioadă de patru zile și sunt considerate cel mai mare vot transnațional din lume: peste 400 de milioane de alegători eligibili de diferite naționalități sunt chemați să-și voteze reprezentanții politici în Parlamentul European în același timp.
Reînnoirea parlamentarilor declanșează și schimbări în fruntea Comisiei Europene și a Consiliului European, ceea ce înseamnă că vor fi puse în loc inclusiv locurile de muncă deținute în prezent de Ursula von der Leyen și Charles Michel.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii