davis banner

”Ziua Internațională de luptă împotriva Cancerului de Sân”, marcată la Satu Mare de femeile liberale alături de cadre medicale

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ziua de 1 octombrie declarată ”Ziua Internațională de luptă împotriva Cancerului de Sân” a fost marcată la Satu Mare de Organizația Femeilor Liberale alături de cadre medicale. 

Aceasta intalnire a fost inca un prilej de indemnare a femeilor să acorde mai multă atenției asupra propriei sănătăți și să reaminteasca faptul ca printr-un simplu control medical periodic, cancerul poate fi descoperit la timp si poate fi tratat.
Campaniile de informare, constientizare si preventie a cancerului de sân si a Cancerului de col uterin, sustinute de OFL Satu Mare, au dovedit a fi sustenabile la nivelul intregului judet Satu Mare. Astfel, femeile liberale in colaborare cu autoritatile locale au contribuit la implementarea screening-ului de col uterin in 20 de localitati respectiv a screening-ului mamografic in 10 localitati.
OFL Satu Mare continua aceste campanii incepute in vederea testării gratuite a cat mai multor doritoare, proiect finanțat prin POCU, inițiat de Institutul Oncologic ”Prof. DR.Ion Chiricuța” Cluj Napoca.  

 

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii