alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews
Adrian Cozma: Medici de familie în fiecare comună din județul Satu Mare, cabinete dotate, locuință și subvenții de până la 1.000 de euro lunar pentru aceștia Cod AEP 21240015

Adrian Cozma: Medici de familie în fiecare comună din județul Satu Mare, cabinete dotate, locuință și subvenții de până la 1.000 de euro lunar pentru aceștia

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

„Nicio comună fără medic” reprezintă unul dintre proiectele pe care Adrian Cozma dorește să le implementeze, dacă va ajunge președintele Consiliului Județean. 

Astfel, Adrian Cozma a declarat azi, în cadrul unei conferințe de presă că, alături de dr. Ștefania Ghetina, candidat pentru funcția de consilier județean, va înființa cabinete mdicale în fiecare comună și va oferi subvenții de până la 1.000 de euro lunar pentru medicii de familie care lucrează în mediul rural și le va garanta cabinete puse la punct și locuință de serviciu medicilor de familie care vor lucra în comune.
Consiliul Județean Satu Mare va oferi subvenții de până la 1.000 de euro lunar pentru medicii de familie care lucrează în mediul rural și se stabilesc în localitățile unde asigurarea serviciilor de medicină primară este deficitară.
Concret, în condițiile în care există comune fără niciun medic de familie, dar și comune unde numărul medicilor de familie este insuficient raportat la populație ori la suprafață, CJ Satu Mare va aloca în fiecare lună niște bonusuri financiare, pe o perioadă de un an de zile pentru medicul care se duce acolo, în așa fel încât toate localitățile să aibă medic de familie.
Medicului de familie i se va garanta cabinet pus la punct și locuință de serviciu pusă la punct.
Vom avea două variante de sprijin, o situație fiind cea în care medicul are cabinetul în comuna respectivă, dar nu locuiește acolo și o altă situație, în care medicul locuiește acolo, deci este disponibil și după-amiaza și seara, caz în care venim cu o subvenție mai mare”, a declarat Cozma.
Acesta a atras atenția că numărul medicilor de familie este insuficient raportat la populație. În plus, Cozma a declarat că își dorește la Tășnad reînființarea centrului de permanență cu 30 de paturi și linie de gardă.
La Tășnad vom reînființa centru de permanență cu 30 de paturi și linie de gardă. Comunele Crucișor, Socond, Săuca nu au cabinete de medic de familie, iar program restrâns au comunele Agriș și Andrid. În municipiul Satu Mare s-au închis două centre de permanență, iar în comunele Turț și Călinești-Oaș la fel”, a mai spus Cozma.

 

___________________________________________

Comandat de către PNL – Organizația Satu Mare
Executat de către SC Smart Things SRL – www.satumarenews.ro
Cod mandatar financiar coordonator: 21240015

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii