Întâlnire între reprezentanții PNRR de la Ministerul Mediului și beneficiarii UAT-urilor din țară

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În cursul acestei dimineți, în calitate de Secretar de Stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, am organizat o întâlnire între reprezentanții PNRR și beneficiarii UAT-uri din țară. 

Întâlnirea s-a desfășurat prin ZOOM și a avut ca obiectiv evaluarea stadiului proiectelor aflate în derulare prin Investiția 1 - extinderea sistemelor e apă și canalizare în aglomerări ai mari de 2000 de locuitori echivalenți și Investiția 2 - Colectarea apelor uzate în aglomerările mai mici de 2000 de l.e. care împiedică atingerea unei stări bune a orpurilor de apă și sau afectează arii naturale protejate.  În cadrul investiției 1, au fost selectate pentru finanțare 225 proiecte, cu un buget alocat din PNRR în valoare de 600.000.000 EUR. Dintre acestea, au fost semnate 156 de contracte, în valoare de 484.634.953,1 EUR fără TVA, buget integral PNRR (80,77% din bugetul alocat).

În cadrul investiției 2, a fost încheiată etapa de contractare. Pentru toate cele 67 de proiecte selectate în cadrul primului apel, au fost semnate toate contractele de finanțare, în valoare cumulată de 165.924.412,1 EUR fără TVA (97.6% din buget alocat/apel, iar din bugetul integral din PNRR 83% din buget alocat/investiție). 

Reprezentanții MMAP au condus discuțiile în direcția accelerării procesului de implementare a proiectelor și execuției lucrărilor din cadrul acestora. Reprezentanții UAT-urilor au prezentat statusul contractelor de achiziții și au adresat întrebări persoanelor responsabile de monitorizarea contractelor de finanțare prezente la întâlnire.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii