OFICIAL: Salariul minim brut va crește de la 1 ianuarie 2025, la 4.050 de lei

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Premierul Marcel Ciolacu, în urma discuțiilor din cadrul Comitetului Național Tripartit, a luat o decizie foarte importantă pentru români: de la 1 ianuarie 2025, salariul minim va fi majorat la 4.050 de lei. 

„Această măsură este un pas ferm către alinierea economiei noastre la standardele europene, conform directivei care stipulează că salariul minim trebuie să reprezinte între 47% și 52% din salariul mediu european. Prin această decizie, România se va situa la pragul de 47%, un pas esențial pentru protejarea puterii de cumpărare a cetățenilor noștri.

De asemenea, s-a convenit menținerea scutirii de taxe pentru cei 300 de lei din salariul minim, o măsură care vine în sprijinul direct al celor cu venituri mai mici, asigurându-le un venit net mai mare.

Această decizie subliniază angajamentul guvernului și al partenerilor sociali de a construi un viitor economic mai echitabil pentru toți cetățenii. Apreciez dialogul deschis și constructiv care a avut loc și susțin cu tărie inițiativa președintelui PSD, Marcel Ciolacu, în implementarea acestor măsuri,calea sigură pentru creșterea veniturilor și consolidarea unei economii solide.

Prin acest parteneriat între guvern, sindicate și patronate, facem pași concreți pentru o Românie mai justă și mai prosperă”, este mesajul transmis de președintele PSD Mircea Govor.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii