Eurodeputatul Daniel Buda va sesiza preşedintele Comisiei Europene cu privire la măsura de taxare a muncii part-time ca pe cea cu normă întreagă

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Eurodeputatul PPE Daniel Buda va sesiza preşedintele Comisiei Europene cu privire la măsura de taxare a muncii part-time ca pe cea cu normă întreagă, o situaţie singulară în Europa.
Eurodeputatul PPE Daniel Buda susține că ”Guvernarea stalinistă a găsit de cuviinţă să îi taxeze extrem de dur pe cei care se chinuie să îşi menţină afacerile pe linia de plutire, într-un sistem cu o fiscalitate excesivă şi care, mai departe, se dovedeşte a fi un duşman al mediului de afaceri”.

”Domnilor Dragnea şi Tudose, cine credeţi că va înţelege de la Bruxelles de ce un angajator va trebui să plătească asigurările sociale ale salariaţilor pentru 8 ore deşi aceştia muncesc 4 ore?
Guvernarea socialistă şi de tip comunist, în loc să relaxeze condiţiile fiscale pentru angajatori astfel încât să putem avea o creştere a numărului locurilor de muncă observăm că, din păcate, prin măsurile luate, Guvernarea stalinistă a găsit de cuviinţă să îi taxeze extrem de dur pe cei care se chinuie să îşi menţină afacerile pe linia de plutire, într-un sistem cu o fiscalitate excesivă şi care, mai departe, se dovedeşte a fi un duşman al mediului de afaceri.

Instituirea obligaţiei în sarcina angajatorilor de a plăti asigurările sociale şi nu numai pentru cei cu timp de muncă parțial duce la situaţii absurde care obligă angajatorii să achite asigurările sociale pentru 8 ore deşi angajatul poate să deţină contracte part-time la mai multe firme, ceea ce duce practic la încasarea de la fiecare societate de către nemernicul stat a unor sume nedatorate care vor fi aferente la 24 de ore dacă angajatul lucrează la 3 firme câte 2 ore. Şi nu este doar atât dar şi procesul absorbţiei fondurilor europene va fi extrem de afectat deoarece foarte mulţi beneficiari ai fondurilor europene au angajaţi part-time în limitele prevăzute de legislaţia în vigoare la momentul începerii derulării acestor proiecte şi care acum se văd puşi în situaţia imposibilă de a finaliza proiectele din cauza fondurilor insuficiente.


Din păcate, nici domnul Tudose, nici domnul Dragnea nu înteleg nimic din economia de piaţă decât din economia socială. În aceste condiţii, voi sesiza preşedintele Comisiei Europene, pe domnul Jean-Claude Juncker, cu privire la această situaţie singulară în Europa și în același timp inacceptabilă!
”, susține eurodeputatul Daniel Buda.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii