Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
banner draxkmaier satu mare

Teatru | Eterna reîntoarcere, spectacol la Sala Studio

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Marți, 29 octombrie 2019, de la ora 19.00, în Sala Studio, Teatrul de Nord - Trupa „Mihai Raicu” invită sătmărenii la spectacolul „Eterna reîntoarcere” de Fredrik Brattberg.

Regia artistică este realizată de Ioan Ardelean, care semnează şi traducerea, făcută cu sprijinul Asociaţiei dramaturgilor norvegieni. Scenografia îi aparține lui Cristian Gătina, iar muzica este compusă de Cornel Sorian. În distribuție: Alina Negrău, Ciprian Vultur, Andrei Gîjulete.

În 2012 Fredrik Brattberg a câştigat Premiul Ibsen pentru piesa „Eterna reîntoarcere”, în 2016 piesa a fost nominalizată în Franţa pentru Le Prix Godot, în 2017 a câştigat premiul Ferdinand Vanek şi în 2015 premiul Porsgrunn Commune Culture.

Eterna reîntoarcere este povestea unei familii care crede că şi-a pierdut unicul fiu. Mama, pe de-o parte, s-a consolat cu ideea că viaţa trebuie să meargă mai departe şi încearcă să privească lucrurile în modul cel mai normal posibil. Iar tatăl, pe de altă parte, a refuzat realitatea şi şi-a găsit fericirea în urmărirea câinelui vecinului. Până într-o zi, când cineva bate la uşă…

Eterna reîntoarcere de Fredrik Brattberg poate fi percepută ca o comedie neagră, dar umorul dispare în atmosfera sumbră a dialogului, iar râsul se transformă în plâns amar.

Spectacol ales în abonamente. Preț bilet: 20 lei. Informații și bilete: Agenția teatrală, str. Horea nr. 6; telefon: 0261712106.

ETERNA REÎNTOARCERE de Fredrik Brattberg

Traducere de Ioan Ardelean, cu sprijinul Norske Dramatikeres Forbund (Asociaţia dramaturgilor norvegieni)
Corectură: Eugenia Pop
Scenografia: Cristian Gătina
Muzica: Cornel Sorian
Regia: Ioan Ardelean
Distribuția:
Mama - Alina Negrău
Tata - Ciprian Vultur
Gustav - Andrei Gîjulete

Interviu cu regizorul Ioan Ardelean: https://www.youtube.com/watch?v=G2o-vxkCWB4&t=17s 
www.teatruldenord.ro 

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii