banner draxkmaier satu mare

Peste 2.000 de doze de vaccin antigripal pe stocul DSP Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare are în prezent pe stoc un număr de 2.043 de doze de vaccin antigripal, a declarat azi, pentru satumarenews.ro, directorul DSP Satu Mare, dr. Macrina Mihai.

Peste 12.000 de sătmăreni au fost imunizaţi împotriva gripei în această campanie de vaccinare. 

Direcția a primit de la Ministerul Sănătății 14.190 de doze de vaccin.

Primele doze de vaccin au fost utilizate pentru imunizarea personalului medical și personalul structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

Din a doua parte a lunii octombrie au fost distribuite medicilor de familie și celelalte doze de vaccin, în vederea vaccinării populației în cadrul cabinetelor medicilor de familie.

Campania de vaccinare se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi și vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon.

Sunt imunizate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform strategiei Ministerul Sănătății şi recomandărilor OMS şi ECDC.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii