Banner blato Livrare1 

Ministrul Sănătății a anunțat primele măsuri după incendiul de la Institutul ”Matei Balș”

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a susținut în această seară o conferință de presă despre primele măsuri după incendiul de la Institutul ”Matei Balș”.

Ieșirea ministrului a avut loc în timp ce în Capitală se desfășoară un protest în care manifestanții i-au cerut demisia după tragedia de vineri. Înainte de conferința de presă a ministrului, protestatarii au plecat de la sediul Ministerului către Institutul ”Matei Balș”. Voiculescu a anunțat că marți va prezenta stadiul măsurilor luate în urma incendiului de anul trecut de la Piatra Neamț, iar la sfârșitul săptămânii viitoare și măsurile în urma incendiului de la ”Matei Balș”.

Voiculescu a mai anunțat în conferința de presă că va fi înființat un serviciu de informare pentru rude și pacienți în spitale, un fond un fond național pentru siguranța pacienților în spitale, iar în legătură cu pandemia de coronavirus va fi schimbată strategia de vaccinare: toate locurile noi pentru programare vor fi destinate vârstnicilor, persoanelor cu boli cronice și cu handicap.

”Transmit condoleanțe familiilor îndoliate. Suntem alături de pacienți și de cei internați la Matei Balș. Apreciez eforturile celor care au intervenit, al personalului , atât in dimineata tragediei, pacientii de pana la ultimele niveluri au fost evacuati. Le multumesc. 

Aș vrea să mulțumesc intregului personal care au avut grijă de cei bolnavi de COVID. 

Sistemul medical are multe păcate de 30 de ani. Mai ieri am avut infectii nosocomiale.

Câteva măsuri imediate pe care le voi detalia săptămâna viitoare...  

Avem nevoie de măsuri urgente în fiecare spital pentru ca tragedii ca la Piatra Neamț și Matei Balș să nu se mai întâmple”

Cele 4 ”măsuri urgente” anunțate de Vlad Voiculescu după incendiul de la Matei Balș:

1. Măsuri pentru siguranță la incendiu în fiecare spital: Măsurile vor fi stabilite săptămâna viitoare împreună cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și vom verifica regulat implementarea lor.

2. Fond Național pentru Siguranța Pacienților în Spitale: Fondul va permite spitalelor investiții urgente pentru securitatea la incendiu, la cutremur și prevenirea infecțiilor nosocomiale.

3. Serviciu de informare pentru aparținători în spitalele COVID-19: Va fi introdus un serviciu telefonic de informare pentru ca rudele pacienților internați cu COVID-19 să poată suna și să obțină informații despre situația acestora.

4. Reducerea prin vaccinare a numărului de infectări grave COVID-19

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii