Peste 160 de angajatori verificați de inspectorii ITM în luna aprilie

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În cursul lunii aprilie 2022, inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Satu Mare au efectuat 165 de controale, dintre care 101 controale în domeniul relațiilor de muncă (RM) și 64 controale în domeniul securității și sănătății în muncă (SSM), fiind constatate 101 deficiențe pentru înlăturarea cărora s-au dispus în anexele proceselor verbale de control 143 măsuri pentru înlăturarea acestora.

Cu ocazia celor 101 controale în domeniul relaţiilor de muncă efectuate în luna aprilie 2022 s-au aplicat în total 18 sancţiuni contravenţionale, din care 4 amenzi în valoare totală de 10.500 lei și 14 avertismente, inspectorii de muncă dispunând 60 măsuri pentru înlăturarea neconformităţilor faţă de prevederile legale. 
În domeniul securității și sănătății în muncă au fost efectuate 64 controale în cursul lunii aprilie 2022, fiind constatate 83 deficiențe (neconformități față de prevederile legale). Au fost aplicate 83 sancțiuni contravenționale (9 amenzi în valoare totală de 73.000 lei și 74 avertismente). Au fost dispuse 83 măsuri pentru înlăturarea deficiențelor constatate. 
În cursul lunii aprilie au fost comunicate (de către angajatori) 9 evenimente (cercetate conform legii de către angajatori, dosarele de cercetare urmând a fi avizate de către I.T.M.).
De asemenea, în cursul lunii aprilie 2022 au fost eliberate 21 adeverințe de vechime în muncă în baza documentelor existente în arhiva ITM, 5877 certificate/rapoarte cu informații extrase din baza de date REVISAL gestionată de Inspecția Muncii şi au fost eliberate 70 parole privind transmiterea revisal on-line de către angajatori. Au fost eliberate 11 carnete de muncă rămase neridicate de către titularii acestora.  

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii