Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Zeci de specialiști, prezenți la Congresul medicilor stomatologi de la Satu Mare

Zeci de stomatologi s-au reunit în această seară la deschiderea celei de-a VII-a ediții a Congresului medicilor stomatologi.
Printre invitații prezenți la deschidere s-au numărat prof. dr. Dorin Bratu, dr. Camil Ianeș, fostul președinte al Colegiului Medicilor Dentiști Satu Mare, dr. Flaviu Simu și președintele Colegiului Medicilor Satu Mare, Călin Bumbuluț.
Noul președinte al Colegiulor Medicilor Dentiști Satu Mare, dr. Cosmin Rațiu, în cuvântul de deschidere a lăudat organizarea unui astfel de congres anual, la Satu Mare, subliniind că ”Satu Mare e un Colegiu în care media de vârstă e foarte scăzută, dar ideile și concepțiile sunt apropiate și comune cu ale medicilor cu multă experiență.”
În luarea de cuvând, prof. dr. Dorin Bratu a subliniat necesitatea alinierii județului nostru cu primele 3-4 orașe din țară care stau foarte bine în ceea ce privește tehnologia, investițiile în laboratoarele de tehnică medicală, menționând că e necesară perfecționarea continuă a medicilor din acest domeniu. De altfel, acesta a pregătit pentru acest congres ”o paralelă între Europa Occidentală și România pentru a explica ce separă medicii stomatologi”.
Printre altele, prof. dr. Dorin Bratu a încercat să impulsioneze colegii de breaslă prezenți, enumerând câteva lipsuri la capitolele investiții și tehnologie, de care are cunoștință. În replică, fostul președinte al Colegiului Medicilor Dentiști, dr. Flaviu Simu i-a demontat ”acuzațiile”, asigurându-l că s-a investit în laboratoarele de radiologie și în perfecționare. ”Colegii mei tineri sunt mult mai valoroși decât mulți din zona de dincolo de Carpați, care fac doi lei în total. Sunt oameni ambițioși, oameni care vor dovedi în timp. Laboratoarele de tehnică dentară din Satu Mare s-au dezvoltat foarte mult, progresează pe zi ce trece”, a ținut să-l asigure dr. Simu.
Cu vastă experiență în domeniul stomatologiei, cei doi ”grei” din acest domeniu medical nu s-au sfiit să își exprime liber propriile opinii în ceea ce privește acest domeniu de activitate. Discuțiile, constructive în totalitate, au numărat câteva ”placaje”, ”un schimb de replici mai dur, ca între doi foști rugbiști”, după cum i-a reamintit dr. Simu prof. Bratu.
Azi și mâine, la Congresul medicilor stomatologi, ce se desfășoară în incinta localului Poesis, vor participa cei mai buni profesori universitari, renumiți în medicina stomatologică și un număr de peste 250 de medici dentiști din orașele învecinate. De asemenea, vor fi prezente firme care își vor prezenta produsele stomatologice. În cadrul evenimentului, cel mai bun producător de scannere digitale va expune și va prezenta noua inovație în domeniul stomatologic.
Evenimentul va fi marcat de un simpozion, tema din acest an fiind “Estetica Dentară versus Estetica Medicală în Protetica Stomatologică” în cadrul căruia vor fi prezentate noutățile în domeniul stomatologiei moderne.
În cadrul evenimentului vor avea loc discuții privind reînființarea la Satu Mare a cabinetelor școlare, idee susținută de medicul Flaviu Simu.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kardio club iunie 2019

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii