Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Numărul bolnavilor TBC, în scădere în judeţul Satu Mare

În România, în fiecare zi, trei persoane mor din cauza tuberculozei în timp ce alte 45 sunt diagnosticate cu această boală.
Potrivit statisticilor, 1 din 5 europeni diagnosticați cu tuberculoză este din România.
Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare a găzduit azi un simpozion cu ocazia Zilei mondiale de luptă împotriva tuberculozei, la care au participat prefectul Eugeniu Avram, directorul DSP Satu Mare, Dan Cojoc și preşedintele Ordinului Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România, filiala Satu Mare, Constantin Demian, alături de specialiști din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie. Directorul Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare, Ioan Sergiu, a prezentat câteva date statistice privind incidența tuberculozei în județul Satu Mare.
În Satu Mare, incidența tuberculozei este în scădere de la un an la altul, înregistrându-se un număr de 246 de îmbolnăviri de TBC în anul 2014 față de 279 în anul 2013, respectiv 575 în anul 2002. Numărul de cazuri de tuberculoză la copii este, de asemenea, în scădere, înregistrându-se în anul 2014 un număr de 15 îmbolnăviri față de 25 în anul 2013, respectiv 27 în anul 2002.
Azi, de Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei (TBC), Organizația Mondială a Sănătății face apel la solidaritate și acțiune pentru eradicarea tuberculozei la nivel global. Pentru 2015, tema campaniei Zilei mondiale de luptă împotriva tuberculozei promovează mobilizarea globală pentru a pune capăt tuberculozei.
Tuberculoza (TBC) este a doua cauză de mortalitate, după HIV/SIDA, la nivel mondial. În 2013, 9 milioane de persoane s-au îmbolnăvit de TBC și 1,5 milioane au murit din cauza bolii. Peste 95% din decesele provocate de TBC apar în țările cu venituri mici și medii. Tuberculoza este printre primele 5 cauze de deces pentru femeile cu vârste cuprinse între 15-44 de ani. În 2013, aproximativ 550.000 de copii s-au îmbolnăvit de TBC, la nivel mondial.
Pentru apărarea împotriva tuberculozei există vaccinul, dar se impune și un regim de viață sănătos. Alimentele consumate zilnic trebuie să conțină multe vitamine, minerale, fibre, care să asigure nutrienții necesari pentru o viață sănătoasă. Trebuie să ne asigurăm că apa băută este potabilă. Fructele trebuie spălate, iar alimentele trebuie prelucrate termic în mod corespunzător.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii