Începe distribuirea pastilelor cu iod

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Alexandru Rafila a anunțat că începând de săptămâna viitoare vor fi distribuite pastilele cu iodura de potasiu.

Medicii de familie sunt nemulțumiți și spun că distribuirea, ajunsă în sarcina lor, va crea o presiune extrem de mare pe munca lor.

”Administrarea de pastile de iodură de potasiu trebuie făcută în cazul unei urgențe, doar la indicația autorităților. Nu trebuie luate în niciun caz înainte, în mod preventiv, ci doar dacă există un anunț public prin care se transmite că aceste pastile trebuie luate dacă există în proximitatea României un inccident nuclear, prin care crește nivelului de radiații”, a transmis ministrul sănătății.

pastile iod administrare

”Căutăm cea mai bună cale de distribuire încât ele să ajungă la persoanele eligibile. Administrarea trebuie făcută doar în cazul unei urgențe doar la indicațiile autorităților. Tratamentul se administrează în maxim 8 ore de la anunțul autorităților, iar posibilitatea admnistrării nu trebuie să depășească 24 de ore.

Vom opta pentru această formă de distribuție prin medicii de familie, i-am invitat oficial la discuții joi dimineață.

Să găsim cea mai bună soluție ca această distribuție să nu se facă intempestiv ci să se facă rațional fără să perturbe activ medicii de familie”, a spus Alexandru Rafila. 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii