Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 14 in /home/smnews/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 212

Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /home/smnews/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 213
Primele succese după intervenţii angiografice în cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare (video) Foto: Giorgiana Păduraru

Primele succese după intervenţii angiografice în cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare (video)

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
La Spitalul Județean de Urgență Satu Mare cu succes au fost efectuate ieri și azi primele trei coronarografii efectuate cu ajutorul angiografului de medicii cardiologi specialiști Bogdan Duțu (Cluj) și Alexandru Paziuc.
Despre cele trei intervenții au vorbit azi, în cadrul unei conferințe de presă, medicii specialiști cardiologi Bogdan Duțu (Cluj) și Alexandru Paziuc. La conferință au mai fost prezenți managerul SJU, Marcela Papici, directorul medical Marian Zota, medicul cardiolog Alina Roatiș, și acad. dr. Virgil Enătescu, în calitate de membru al Academiei Române, care a contribuit la achiziționarea acestui aparat performant.
Procedurile diagnostice şi intervenţionale au fost efectuate datorită capacităţilor angiografului performant, dar și a celor doi specialiști. Cu ajutorul angiografului se poate investiga starea vaselor de sânge, însă cu ajutorul acestuia se pot face și intervenții minore la nivelul sistemului circulator.
Deocamdată, investigațiile cu ajutorul angiografului se vor realiza de vineri până duminică și vor fi realizate de către medicul vardiolog Bogdan Duțu, medic cardiolog la Spitalul de recuperare Cluj, alături de medicul cardiolog Alexandru Paziuc.
După cum el însuși a recunoscut, implicarea și ajutorul oferit de către medicul cardiolog clujean Bogdan Duțu vine ca o recunoștință a faptului că în anul 2012, dr. Duțu, pe atunci medic cardiolog rezident anul IV – specializat în cardiologie intevențională, s-a numărat printre medicii aduși la SJU de către conducerea Județului.
Momentan investigațiile cu ajutorul angiografului se realizează doar în weekend, însă medicii promit că într-un an și jumătate, aceste intervenții se vor efectua zilnic.
Avantajele acestei metode pentru pacient se exprimă scutindu-l de intervenţia chirurgicală şi atingând efectul curativ în termeni scurţi.
Angiograful de ultimă generație a fost achiziționat de Spitalul Județean Satu Mare la finele anului trecut printr-un proiect european derulat de Academia Medicală din România, cu sprijinul Ministerului Sănătății, valoarea aparatului fiind de peste un milion de euro.

Media

1 comentariu

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii