Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Numărul bolnavilor de cancer crește exploziv la Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Județul Satu Mare se află pe locul III pe țară în ceea ce privește incidența cancerului, a subliniat astăzi, 1 octombrie, medicul Loredana Aracs.

Pentru că judeţul Satu Mare este pe locul III la incidenţa acestei boli, Spitalul Judeţean Satu Mare a organizat astăzi, cu ocazia Zilei mondiale a luptei împotriva cancerului de sân, o acţiune gratuită pentru doamne.
Pentru această zi au fost făcute 107 programări, dar pe lista de aşteptare s-au mai înscris 120 de sătmărence care doresc un consult gratuit.
Potrivit medicului, la nivel de județ sunt zilnic trei cazuri noi de cancer și în fiecare luna mor 100 de pacienți din cauza acestei boli.
De la an la an scade vârsta pacientelor iar unele femei ignoră nodulii, în loc să se prezinte la medic pentru un consult.
”Din păcate, vârsta a scăzut sub 40 de ani, sub 30 de ani şi mai nou avem pe la 22-23 de ani. Avem fete tinere care nu au pe nimeni în familie, să spunem că este un cancer genetic, şi totuşi au dezvoltat boala. Este recomandat de la 18 ani o ecografie mamară, cu autoexaminare lunară. În momentul în care ele se palpează şi simt un nodul pot să vină să facă o ecografie mamară să vadă despre ce e vorba”, a afirmat Lorendana Aracs.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii