banner draxkmaier satu mare

Trei tenismeni fabuloși care nu s-au impus niciodată la Roland Garros

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ediția cu numărul 123 a celebrului turneu de tenis de la Roland Garros este în plină desfășurare, cei mai în formă jucători și jucătoare luptându-se în 2019 pentru premii totale de  €42,661,000, cu 8% mai mari față de cele oferite în ediția trecută.

Atât înainte de începerea turneului, cât și acum, când am trecut de jumătatea sa, spaniolul Rafel Nadal și românca Simona Halep sunt creditați cu prima șansă la trofeu în oferta de pariuri pe tenis la Unibet. Dacă pentru Halep ar fi cel de-al doilea trofeu la Roland Garros, Nadal a câștigat Openul Francez de 11 ori până în prezent, performanță uluitoare, în condițiile în care destui jucători celebri nu au reușit nici măcar o singură data să se impună pe zgura de la Paris. Iată care sunt cei mai cunoscuți tenismeni fără nici un trofeu Roland Garros în carieră, potrivit sportskeeda.com.

John McEnroe (a debutat în 1978 la profesioniști, s-a retras în 1994 de la single și în 2006 de la dublu)

În vârstă de 60 de ani, americanul John McEnroe este unul din cei mai cunoscuți jucători de tenis din lume, atât datorită numeroaselor trofee cucerite, cât și temperamentului său exploziv. De-a lungul carierei sale a câștigat 7 titluri de Grand Slam, însă niciunul în Franța. Cel mai lung parcurs reușit de american în Franța a avut loc în 1984, când a jucat finala cu cehul Ivan Lendl, a câștigat primele două seturi, însă și-a pierdut concentrarea pe final, pierzând în cele din urmă cu 2-3. Totuși, se cuvine să menționam că în 2012 a câștigat în cele din urmă French Open, la seniori dublu, acolo unde a evoluat alături de fratele sau Patrick.

Pete Sampras (a debutat în 1988 și s-a retras oficial în 2003, deși a jucat ultimul meci în 2002)

Ajuns și el la 47 de ani, Sampras a deținut (alături de William Renshaw) recordul de titluri câștigate, șapte, la un alt turneu de Grand Slam, cel de la Wimbledon, până în anul 2017, an în care elvețianul Roger Federer reușea să se impună pentru a 8-a oară pe iarba din Anglia. În ciuda numărului uriaș de titluri cucerite în carieră, 64, nici Sampras nu a reușit să câștige Roland Garros, cea mai bună performanță a sa la French Open având loc în anul 1996, când a ajuns în semifinale, acolo unde a fost învins de rusul Yevgeny Kafelnikov, cel care avea să fie câștigătorul competiției în acel an.

Boris Becker (a jucat primul meci la profesioniști în 1984 și s-a retras în 1999)

În cei aproximativ 15 ani de carieră, germanul Boris Franz Becker (51 de ani), a reușit să câștige 49 de trofee, niciunul însă pe zgura de la Roland Garros. Mai mult decât atât, acesta a fost eliminat de 3 ori în semifinale (1987,1989,1991), fără a ajunge nici măcar o singură dată în ultimul act al turneului din Franța. Poreclit ,,Boom Boom Becker’’ datorită servelor sale extrem de puternice, Boris este cel mai tânăr jucător de tenis ce a reușit să câștige Wimbledon-ul la simplu, în 1985, când încă nu împlinise 18 ani.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii