alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

”Peluza Sud”: Președintele clubului Olimpia, Dan Băbuț, vinovat de management prost și aroganță

Conducerea clubului de fotbal CS FC Olimpia 2010 Satu Mare a devenit în ultimul timp ținta suporterilor acestui club, iar mai nou, ținta consilierilor locali și județeni, deopotrivă.
Acest fapt se datorează managementului defectuos, dar și managerului Băbuț care, cu toate că administrează un club finanțat cu bani exclusiv de la bugetul local și județean, refuză să facă publice cheltuielile clubului.

Azi, la conferința de presă organizată de susținătorii Olimpiei au participat 7 reprezentanți ai galeriilor Sezione Ostile și Commando Oli reunite acum sub denumirea de ”Peluza Sud”, care au solicitat demisia președintelui Clubului, Dan Băbuț, acuzându-l de management defectuos și aroganță.

Liderul celor două galerii, Ciprian Bretan, a arătat că în momentul de față managementul clubului lasă mult de dorit, dând exemplu numărul spectatorilor la meciurile de acasă ale Olimpiei care a scăzut de la 8.000, la meciul de baraj pentru liga a treia cu Someșul Oar, la 200, în prezent, iar datoriile clubului la începutul anului 2016 au ajuns la circa un milion de lei.
  • ”Interesul și mișcarea pe care am făcut-o pentru demiterea actualei conduceri este politică pentru că și conducerea a fost numită politic. Nu poți să dai altfel jos această conducere care duce Olimpia la dezastru,” a declarat Bretan care, pe parcursul conferinței de presă, a specificat că face parte din PSD Satu Mare.
  • ”Olimpia nu mai are sponsori, în afară de Draxlmaier care are anumite legături cu actuala conducere. Noi considerăm că banii care s-au cheltuit și timpul pierdut de când există actuala conducere trebuia să avem un club sănătos, la care sponsorii să se înghesuie, stadionul să fie plin și să nu mai avem probleme, iar orașul să înceapă să plătească tot mai puțin către club, care să se gestioneze singur”, a declarat Ciprian Bretan.
Liderul galeriei a mai spus că a solicitat date despre evidența contabilă, prin intermediul unor consilieri județeni s-a cerut o balanță contabilă la finalul lunii decembrie 2015, dar a fost refuzat de conducerea clubului, astfel că va cere și un audit extern.

Reprezentanții galeriilor Olimpiei au mai arătat că echipa managerială a clubului nu a făcut nimic pentru a atrage copiii la stadion și nu și-a dus la îndeplinire un plan de management pe termen lung. Mai mult, aceștia susțin că au aflat că sunt jucători la care conducerea le-a plătit câte patru salarii în avans pentru a scăpa de ei, în condițiile în care restul jucătorilor aveau restanțe financiare:
  • ”Am vrea să știm dacă este adevărat că au fost jucători care au fost plătiți în avans, cu cel puțin patru luni, pentru a se scăpa de ei, în condițiile în care colegii lor aveau restanțe salariale”.
Suporterii echipei Olimpia Satu Mare au decis să-și continue forma de protest de a nu mai susține Olimpia la meciurile de acasă, până ce actualul președinte al FC Olimpia Satu Mare își va da demisia sau va fi demis. Se vor rezuma la a transmite mesaje.

Aceștia au mai amintit că, potrivit declarației de avere, Dan Băbuț încasează lunar de la clubul Olimpia, un salariu de 3500 lei ”bani pentru care noi avem pretenția ca la Olimpia să avem un președinte full-time, nu unul care să vină doar în weekend-uri... Pentru banii ăștia orice angajator ar avea pretenția să prestezi ceva, iar modul în care și-a exercitat Băbuț această funcție nu-i justifică salariul...”

Pe de altă parte, suporterii echipei Olimpia susțin că legal se poate reveni la vechea denumire de Olimpia 1921 Satu Mare, considerând că actuala denumire, Olimpia 2010 Satu Mare, nu mai este de actualitate.

Vă reamintim că la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul ședinței Consiliului județean, la punctul Diverse, consilierul PSD Vasile Ciocan s-a arătat dezamăgit de modul în care se derulează proiectul CS FC Olimpia 2010 Satu Mare, care a ajuns să promoveze sportivi și conducători din alte județe decât Satu Mare, solicitând managerului situația cheltuielilor la clubul de fotbal. La fel, alți consilieri au solicitat să fie prezentat modul în care s-au cheltuit banii la club și în cursul anilor trecuți.

În aceeași zi, chiar în timp ce în sala mică a Palatului administrativ consilierii județeni cereau explicații cu privire la modul de cheltuire a banilor la clubul Olimpia, pe platoul din centru nou câțiva suporteri din “Peluza Sud” au afișat mai multe bannere cu mesaje adresate președintelui Dan Băbuţ:

“Dani, ce-ai făcut cu banii?”,

“Nu mai daţi vreun leuţ, pe mână lui Dănuţ!”,

“Zero toleranţă pentru arogantă!”

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii