Dakar 2022 | Emanuel Gyenes, locul 44 la jumătatea celui mai dificil rally-raid din lume 

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sătmăreanul Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team) a încheiat pe locul 44, în clasamentul general, prima parte a celui mai dificil rally-raid din lume.

La categoria Original by Motul/ Malle Moto, riderul sătmărean își păstrează locul 5 în clasamentul general al riderilor fără asistență, cu timpul total de 24H 39' 02''.
La finalul etapei a șasea, Mani a ocupat locul 40, cursa fiind neutralizată din cauza terenului degradat. Organizatorii au decis să neutralizeze etapa la km 101. Această etapă cu multă stâncă, nisip, praf, canioane și navigație dificilă printre pietre ascunse, a fost puternic afectată de ploile de peste noapte. Traseele au devenit aproape imposibil de parcurs în siguranță și pentru că ieri pe aici au trecut mașinile și camioanele, punctele periculoase trecute pe roadbook fiind acum în realitate mult mai multe.
După primele șase etape de la Dakar 2022, Sam Sunderland (KTM) conduce în clasamentul general la moto (19H 55' 59''), pe locul doi se situează austriacului Matthias Walkner (KTM) + 00H 02' 39'', iar pe trei este Daniel Sanders + 00H 05' 35’’.
În clasamentul general la auto, lider se menţine qatarianul Nasser al-Attiyah (Toyota), clasat pe locul 10 în etapa de azi, urmat la 50 min 19 sec de Al-Rahji, în timp ce francezul Sebastien Loeb (Prodrive Hunter), sosit pe locul 28 în etapa a 6-a, a coborât pe poziţia a treia, la 50 min 25 sec.

Sâmbătă, 8 Ianuarie, este zi de pauză la Dakar.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii