Dakar 2022 | Ziua 7 | Emanuel Gyenes, cea mai bună clasare din acest an

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sătmăreanul Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team) a încheiat pe locul 44 ( clasamentul general) prima parte a celui mai dificil rally-raid din lume, iar la categoria Original by Motul/ Malle Moto, riderul sătmărean s-a clasat pe locul 5 cu timpul total de 24H 39' 02’’. 

Duminică, la sfârșitul etapei a șaptea, prima din a doua parte a raliului Dakar, Mani Gyenes a obținut cea mai bună clasare din acest an, locul 40 în clasamentul general al motocicliștilor, respectiv locul 3 în clasamentul general al riderilor fără asistență.
Riderul sătmărean a încheiat etapa dintre Riad şi al-Dawadimi (proba specială de 402 km) cu timpul de 04H 09' 15’’, la 40 min. 29 sec. de învingătorul zilei, Chilianul Jose Cornejo Florimo (Honda). În clasamentul categoriei Original by Motul/ Malle Moto, sătmăreanul a ajuns cu 11 minute în spatele câștigătorului de etapă, Benjamin Melot, respectiv 2 minute și 26 secunde în spatele ocupantului locului 2, lituanianul Arunas Gelazninkas.
Sâmbătă, în ziua de odihnă a celui mai dificil rally-raid din lume, Mani a făcut ultimele verificări și a pregătit motocicleta pentru a doua parte a Dakarului, și a avut parte de o vizită surpriză din partea câtorva colegi de la Autonet și Motul România.

”Azi, în ziua de odihnă, am avut cea mai faină surpriză. Am fost vizitat de câțiva colegi de la Autonet Import și Motul Romania. Vă mulțumesc frumos pentru îmbrățișări și încurajări, cred că nici nu vă dați seama cât de mult a contat pentru mine prezența voastră aici în bivouac-ul din Riad”, a postat Mani pe pagina sa de Facebook.

În clasamentul general al motocicliștilor, după șapte etape, Mani se situează pe locul 43, cu timpul total de 28H 48' 17’’, iar în clasamentul general la Original by Motul/ Malle Moto, Gyenes își păstrează locul 5.
În clasamentul general la moto, pe primul loc a urcat francezul Adrien Van Beveren (Yamaha), graţie locului 11 în această etapă, urmat la 5 min. 12 sec. de austriacul Mattias Walkner şi la 5 min. 23 sec. de Benavides, ambii de la KTM.
Pilotul francez Sebastien Loeb (Prodrive Hunter) a câştigat duminică, la secţiunea auto, cea de-a 7-a etapă a Raliului Dakar 2022, cu timpul de 3h 09 min. 32 sec. Loeb, care a revenit pe locul 2 în clasamentul general, a fost urmat la 5 min. 26 sec. de qatarianul Nasser al-Attiyah (Toyota Hilux), liderul ierarhiei generale, şi la 7 min. 43 sec. de spaniolul Carlos Sainz (Audi).
În clasamentul general la auto, al-Attiyah este urmat la 44 min. 59 sec. de Loeb şi la 53 min. 31 sec. de sauditului Yazeed Al Rajhi (Toyota).
Luni, 10 ianuarie, este programată etapa a opta de la Dakar 2022 - Al Dawadimi > Wadi Ad Dawasir - pe o distanță de peste 800 km, cu o specială de 395 km.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii