Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Dakar 2018 | Ziua 1 | Emanuel Gyenes: ”Astăzi a fost o încălzire bună și mâine avem prima probă adevărată”

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Sătmăreanul Emanuel Gyenes a pornit astăzi în cea de a 40-a ediţie a celei mai dure competiţii de anduranţă din sportul cu motor, Dakar Rally 2018.
Deși a pornit din Satu Mare hotărât să revină la clasa Maraton, clasă pe care a câştigat-o de două ori (edițiile 2011 și 2015), ieri, în urma verificărilor administrative şi tehnice finale, Gyenes a fost nevoit să schimbe categoria şi să se mute de la clasa Maraton la clasa SuperProducţie.
Prima etapă din Dakar 2018 a început cu startul oficial din Lima și a continuat cu o legătură de 242 de km și proba specială de 31 de km. Startul astăzi s-a dat în ordinea inversă a numerelor de concurs și a fost destul de dificil pentru Mani să se orientez pe probă, când traseul fusese străbătut deja de peste 160 de vehicule (motociclete și quaduri).
  • "Cred că am pierdut 20 de minute pentru că nu găseam traseul, erau foarte multe urme. A fost o încălzire bună și mâine avem prima probă adevărată, o buclă de 267 km în jurul orașului peruan Pisco”, a declarat Mani Gyenes la finalul primei zile de la Dakar 2018.
Emanuel Gyenes s-a clasat pe locul 48 (din 139 de concurenți) la finalul primei etape a Raliului Dakar 2018, cu timpul de 29 de minute și 9 secunde, la 8 minute și 14 secunde în spatele primului clasat, britanicul Sam Sunderland. Prima etapă a raliului #Dakar2018 s-a întins pe distanța de 272 de kilometri (31 de kilometri cronometrați, traseu pe dune) între localitățile peruane Lima și Pisco.
Duminică, în etapa 2, Mani Gyenes va avea de parcurs 278 km (Pisco – Pisco), 267 km fiind probă specială.

Media

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kardio club iunie 2019

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii