Rugby. România va întâlni Tonga într-un meci cu scop caritabil

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima confruntare a Stejarilor înaintea plecării la Cupa Mondială de Rugby are o miză caritabilă. Întalnirea România – Tonga îi va fi dedicată lui Sione Vaiomounga, zimbru maramureșean de origine tongană bolnav de insuficiență renală.
Încasările din vânzarea biletelor la partida de pe 5 septembrie, programată să aibă loc pe Stadionul Arcul de Triumf vor fi donate acestuia și îl vor ajuta să își revadă familia după o pauză de peste un an.
Sione este membru al echipei CSM Stiința Baia Mare, iar în toamna anului trecut a fost diagnosticat cu insuficiență renală. Flankerul tongan nu a mai putut evolua de atunci, fiindu-i necesar tratament constant și dializă, asigurate prin generozitatea clubului băimărean.
La solicitarea echipei naționale a statului Tonga, Federația Română de Rugby a fost de acord cu donarea încasarilor de la acest meci pentru ca sportivul să primească cele mai bune îngrijiri, dar în primul rând pentru ca acesta să se reîntâlnească în România cu membri familiei. Situatia materiala a cetatenilor tongani in genere, si a familiei sale in special, nu le permite calatorii in strainatate, iar medicii considera ca revederea cu cei dragi il va ajuta pe Sione in recuperarea sa.
  • „Rugbyul înseamnă echipă, iar echipa simbolizează solidaritate. Indiferent de nație, avem în comun pasiunea pentru rugby și tot ceea ce reprezintă el. Este firesc să-i sprijinim pe cei care au nevoie, exact cu ceea ce au nevoie, așa că ne-am unit forțele ca intr-o familie rugbystică, pentru a aduce o alta familie, cea adevarată, alături de un sportiv. Așteptăm suporterii în număr cât mai mare la stadion, acum au un motiv in plus să vina să-i vadă pe stejari în ultima confruntare înaintea plecării la cea mai importantă competiție a mapamondului,” a declarat președintele FRR, Haralambie Dumitras.
Biletele sunt puse in vanzare la magazinul Federatiei Romane de Rugby si in reteaua partenerilor de la myticket.ro.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii