Ministrul Apărării Naţionale vine la Satu Mare de Ziua Armatei Române

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
De Ziua Armatei Române, în judeţul Satu Mare se vor desfăşura
mai multe activități. Astfel, în municipiul Satu Mare manifestările vor debuta sâmbătă, 24 octombrie, ora 16.00, la Monumentul Ostaşului Român de pe str. Vasile Lucaciu, cu Festivitatea de sosire a “Ştafetei Veteranilor”.
Sâmbătă, 24 octombrie, ora 9.00, la Monumentul Ostaşului Român va avea loc Ceremonia de depunere de coroane de flori.

În municipiul Carei, activităţile se vor desfăşura în data de 25 octombrie, ora 12.30 la Ansamblul Monumental „GLORIE OSTAŞULUI ROMÂN” de pe bulevardul 25 Octombrie. Va avea loc Ceremonia militară şi religioasă de depuneri de coroane de flori, festivitatea de sosire a “Ştafetei Veteranilor” şi depunerea Jurământului militar de către studenţii Academiei Forţelor Terestre din Sibiu. De asemenea, la ora 14.30, în sala de spectacole a Castelului Karoly va avea loc un Recital susţinut de maestrul Nicolae Voiculeţ împreună cu Muzica Reprezentativă a M.Ap.N.

Eliberarea teritoriului naţional, în toamna anului 1944, a fost obţinută prin lupta şi jertfa a peste 520.000 de militari români, din care 58.330 au fost ucişi, răniţi sau daţi dispăruţi. Armata României a continuat apoi să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe şi sacrificii, la marea victorie obţinută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa.
Sunt invitaţi la aceste manifestări reprezentanţii instituţiilor publice deconcentrate, ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne, ai Ministerului Apărării Naţionale, reprezentanţii partidelor politice, reprezentanţii mass - media locală, precum şi toţi cetăţenii judeţului Satu Mare.

Primăria oraşului Ardud îşi propune să marcheze ziua Armatei Române prin diferite momente solemne alături de locuitorii oraşului Ardud încă de vineri, 23.10.2015 prin depuneri de coroane la: Madaras (ora 10:00), Ardud (ora 10:30), Gerausa (11:30).
Duminica, 25.10.2015 începând cu ora 13:30 la Baba Novac în faţa Monumentului Eroilor se vor depune jerbe de flori, urmând ca la ora 14:00 să se organizeze un spectacol dedicat acestei zile în incinta Căminului Cultural din Baba Novac, avându-i ca şi invitaţi pe cei din Ansamblul folcloric „Cetatea Codrului” al Casei de Cultură „Dr. Augustin Mircea” din Ardud, Ansamblul de dansuri populare „Mărgineanca” al Casei de Cultura a Sindicatelor „Nicolae Iorga” din Botoşani, Orchestra de muzică populară „Mugurelul” a Clubului Copiilor din Dorohoi, Octavian Bud şi Georgiana Govor, Alina Sabău, Lucia Sabău, Viorel Variu şi Cornel Pop.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii