banner draxkmaier satu mare

Florin Cîțu: Plata ratelor la bănci va fi amânată

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Veste bună pentru români în plină criză coronavirus. Plata ratelor la bănci va fi amânată până la sfârșitul anului. Anunțul a fost făcut miercuri dimineață, de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, la Realitatea PLUS. Amânarea va putea fi făcută în baza unei simple cereri, fără acte suplimentare. 

  • ”Cei care vor sa-și amâne plata ratelor pot face cerere, si pe baza cererii pot beneficia de 9 luni de amânare. (...) Eu propun ca să fie 2-3 pași, inițial telefonic apoi o reconfirmare prin e-mail. Vedem cum se poate face logistic. Eu propun sa fie cat mai simplu. Deci initial telefonic, apoi prin e-mail. (...) Diferența de dobândă se va plăti reeșalonat”, a declarat ministrul de Finanțe la Realitatea PLUS.
Declarația ministruli de Finanțe vine după ce BNR a anunțat că permite băncilor să amâne plata ratelor la credite, fără ca acest lucru să transforme clienții în rău-platnici, iar băncile nu mai trebuie să facă provizioane pentru ele. Până acum, un credit devenea neperformant dacă se înregistra o întârziere de trei luni a plăților.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii