Activități de informare anticorupție cu personalul din cadrul Penitenciarului Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Activități de informare anticorupție cu participarea personalului din cadrul Penitenciarului Satu Mare.

Având în vedere necesitatea realizării obiectivelor Strategiei Naționale Anticorupție (S.N.A.) 2016-2020, referitor la cooperarea cu alte instituții publice în scopul educării și informării în domeniul prevenirii corupției, Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) - Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Satu Mare și Penitenciarul Satu Mare au organizat și desfășurat, în perioada22 septembrie - 25 septembrie 2020, 5 activități de informare anticorupție cu personalul Penitenciarul Satu Mare, la care a participat conducerea acestei instituții precum și un număr de 84 de lucrători. 

Acestea fac parte dintr-o serie de activități de informare și conștientizare cu privire la fenomenul corupției, înţelegerea standardelor de integritate de către funcţionarii publici şi adoptarea unui comportament integru atât în calitate de funcţionari, cât şi de cetăţeni.                                                 

În cadrul întâlnirilor, lucrătorii SJA Satu Mare au prezentat aspecte privind identitatea instituțională a D.G.A. și responsabilitățile ce revin acesteia în cadrul realizării obiectivelor specifice ale S.N.A. 2016-2020.

De asemenea, în scopul creșterii gradului de educație anticorupție a personalului din cadrul autorităților și instituțiilor publice locale, s-au prezentat competențele D.G.A., noțiuni elementare de drept penal, infracţiunile de corupţie şi cele asimilate acestora, consecinţele şi costurile corupţiei, precum și cazuri de corupţie instrumentate cu participarea Direcției Generale Anticorupție în care au fost implicați funcționari publici din sistemul penitenciar.

”Reamintim faptul că, pentru sesizări privind săvârșirea unor fapte de corupție de către angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, cetățenii pot apela  Call center anticorupție 0800.806.806 a Direcției Generale Anticorupție, apel gratuit din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă.

De asemenea, cetățenii pot face sesizări din domeniul de competență al D.G.A. la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., telefonic la 0261/705.370 sau direct la sediul Serviciului Județean Anticorupție Satu Mare, din municipiul Satu Mare, strada Bujorului, nr. 26”

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii