Vârstnicii de la centrele Caritas au sărbătorit împreună

Aproape 200 de vârstnici de la 6 centre Caritas s-au întrunit în data de 12 octombrie, joi, la Satu Mare pentru a sărbători ziua lor.
Anul acesta membrii cluburilor pentru vârstnici care funcționează sub egida Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare au marcat împreună Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. La întrunirea centrelor au participat membrii cluburilor Caritas din Satu Mare, Carei, Turulung, Baia Mare și Sighetu Marmației.
Evenimentul a reprezentat momentul de încheiere al proiectului intitulat „Old but Gold” realizat cu sprijinul Clubului Rotary Satu Mare. Scopul acestui proiect a fost apropierea generațiilor și scoaterea în evidență a frumuseții specifice vârstei a treia. În acest sens au fost derulate activități la care vârstnicii de la cluburi au participat alături de liceeni. Tot în cadrul proiectului a fost lansat concursul foto cu titlul: „Zile argintii la o vârstă de aur”. La competiție s-au înscris 32 de fotografi cu 83 de lucrări. Câștigătorul concursului care a avut ca tematică ilustrarea frumuseții specifice vârstei a treia, a fost Eisenmann József cu fotografia cu titlul: „Maraton”. Pe locul doi s-a clasat Bartha Csilla cu lucrarea: „Comunicare”. Cea mai populară fotografie pe rețeaua socială a fost cea cu titlul „Prietene”, realizat de Miklós Csongor, obținând astfel premiul de popularitate. Fotografiile participante la concurs au fost expuse în cadrul evenimentului.
Vârstnicii prezenți au fost salutați mai întâi de domnul Dr. Tiberiu Borz și Csengeri Zsolt, în calitate de reprezentanți ai Clubului Rotary Satu Mare, iar apoi Hauler Magdolna, coordonatoarea centrului „Speranța” și Krupiczer Ildikó, coordonatoarea clubului din Baia Mare au adresat câteva cuvinte frumoase seniorilor. Fiecare club s-a pregătit cu un mic program artistic pentru această ocazie deosebită. Membrii Centrul de Zi „Speranța” Satu Mare au dansat un vals vienez, iar membrul clubului, Kruzlics János a recitat o poezie intitulată: „Îndrăgiți-i pe bătrâni”. Doamnele de la clubul din Turulung al Caritas au pregătit un moment folcloric mixat cu elemente de dans modern, iar membrii clubului din Carei au dansat pe ritmuri country. Vârstnicii sosiți din Baia Mare au recitat poezii populare și au cântat cântece populare, cu un text ușor modificat, să se potrivească ocaziei. Cei din Sighetu Marmației au prezentat un dans german și o mini-scenetă, iar doi vârstnici de la Căminul de zi „Sf. Iacob” au recitat o poezie compusă special pentru acest eveniment. Evenimentul a continuat cu dans și voie bună.
Organizația Caritas îi aduce mulțumiri și pe această cale tuturor care au contribuit la succesul evenimentului, și anume: Clubului Rotary Satu Mare, în calitate de sponsor principal, coordonatoarelor centrelor Caritas: Hauler Magdolna, Kincses Angela, Nagyiván Margit, Geng Melinda, Krupiczer Ildikó și Zubler Erzsébet, care i-au sprijinit pe vârstnici în pregătirea programului artistic, prezentatoarei Tóth Klára, și nu în ultimul rând Oanei Tarța pentru decorarea spectaculoasă a sălii.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii