Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Rămâne tot așa | În seara de 24 spre 25 martie 2018, ceasurile vor fi date cu o oră înainte

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În această lună trecem la ora de vară a anului 2018.

Deși unele publicații au susținut că în Parlamentul European s-a votat renunțarea la ora de vară, în realitate europarlamentarii au cerut o evaluare a regimului actual al orei şi, dacă este necesar, o revizuire a regulilor. Rezoluţia a fost adoptată cu 384 de voturi pentru, 153 împotrivă şi 12 abţineri.
Totodată, în Parlamentul României, există o propunere din partea PMP, susținută și de alți parlamentari din alte partide cu privire la renunțarea la ora de vară, dar acest lucru nu înseamnă că România nu va mai trece în acest an la ora de vară.
Trecerea la ora de vară se face în preajma echinocțiilor de primăvară, când ziua este egală cu noaptea. Acest lucru se face într-o noapte de sâmbătă spre duminică, ca să existe o adaptare a organismului la ora nouă.
Anul acesta, se trece la ora de vară în 25 martie 2018, mai exact în noaptea ce desparte 24 martie 2018 de 25 martie 2018. Ceasurile vor fi date cu o oră înainte. Ora 03:00 va deveni ora 04:00.
Scopul trecerii la ora de vară este de a ne bucura mai mult de lumina naturală a zilei. Trecerea la ora de vară adaugă o oră de lumină zilei. Acest obicei ajută la economisirea energiei electrice.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii