Festivitate la Centrul de Zi ”Speranța”. Vârstnicii au prezentat o scenetă dedicată celei mai mari sărbători a lumii creștine

În perioada Postului Mare, membrii Centrului de Zi „Speranța” confecționează decorațiuni de Paște, cântă și se roagă împreună, și pregătesc festivitatea de Paști, organizată în mod tradițional în Marțea Mare.

Datorită datei apropiate a Paștelui catolic și cel ortodox, anul acesta vârstnicii au sărbătorit împreună. La evenimentul organizat marți, alături de pensionari au fost prezenți și Ladislau Lang, directorul general al Organizației Caritas, părintele ortodox Cristian Silaghi, preotul reformat Bogya Kis Mária și părintele romano-catolic Schupler Tibor.
Pensionarii de la centru au prezentat sceneta intitulată „Iisus vindecă bolnavi” și au cântat cântece religioase. Sceneta bilingvă i-a făcut pe toți cei prezenți să se simtă contemporani cu Iisus, iar minunile la care au fost drept martori au aprins flacăra speranței în inimile lor, că există vindecare, iertare, salvare și pentru ei.
Centrul de Zi „Speranța” pentru Vârstnici al Caritas sărbătorește în 2018 25 de ani de existență, în cinstea acestui fapt fiecare invitat a rostit câteva cuvinte de nădejde. Părintele Silaghi Cristian a apreciat activitatea centrului, vorbind despre anul 2018 ca un „An al Speranței”. Pastorul Bogya Kis Mária a afirmat că este recunoscătoare pentru existența acestei instituții, menționând că și dânsa frecventează clubul de 25 de ani, fiind invitată de fiecare dată la festivitățile de Paște și Crăciun. Părintele Schupler a subliniat că centrul „Speranța” este un loc în care persoanele de vârsta a treia pot simți ritmul și impulsul vieții, pot simți că viața este frumoasă, că merită s-o trăiești. Părintele a lăudat activitatea coordonatoarei centrului, Hauler Magdolna, dânsa fiind motorul și sufletul instituției de la înființarea acestuia.
În viața clubului sătmărean următorul eveniment important va fi balul de mai în cadrul căruia va avea loc și aniversarea a 25 de ani de existență.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii