alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Protecția Copilului și ITM s-au autosesizat în cazul copiilor cu dizabilități de la centrele din Carei folosiți la cules de cânepă în Andrid

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Mariana Dragoș, directorul
Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare, a declarat pentru www.satumarenews.ro că s-a autosesizat în privința reclamației privind folosirea mai multor copii cu dizabilități de la centrele de plasament din Carei la cules de cânepă în Andrid, înaintată adjunctului avocatului popurului, săptămâna trecută. Pentru început, susține aceasta, se verifică dacă vreunul dintre copiii aflați în aceste centre de plasament au părăsit centrele. ”Nicun copil aflat în centrele de copii nu poate părăsi aceste centre fără anunțarea prelabilă a conducerii DGASPC”, a mai spus Mariana Dragoș.
Inspectoratul Teritorial de Muncă s-a autosesizat, la rândul său, demarând în acest sens o anchetă, potrivit declarațiilor inspectorului șef al ITM Satu Mare, Cristian Sasu.
Vă reamintim că, la finele săptămânii trecute, adjunctul Avocatului Poporului, Ionel Oprea, a susţinut audienţe la Satu Mare. Printre problemele semnalate s-a numărat și un caz foarte grav în care este implicat un consilier județean. Este vorba despre o acuzație adusă unui consilier judeţean care s-ar fi folosit de mai mulți copii cu dizabilități de la centrele de plasament din Carei la cules de cânepă în Andrid.
Ionel Oprea, adjuncut al Avocatului Poporului, s-a abținut să detalieze cazul susținând că s-a autosesizat, urmând să se efectueze o anchetă cu privire la această reclamaţie.
”Este o sesizare cu privire la copii cu dizabilități de la două centre care au fost puși la muncă în interesul unui consilier judeţean de către acesta. O să merg cu propunerea de autosesizare la Avocatul Poporului şi o să dispunem o anchetă în care să vedem ce s-a întâmplat acolo şi să propunem măsurile care se impun“, a declarat Ionel Oprea.

Vom reveni cu detalii.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii