Sătmărenii de pretutindeni pot transmite documentele fiscale prin e-mail

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor anunță faptul că Direcția de Impozite și Taxe Locale din cadrul Primăriei Municipiului Satu Mare a implementat un sistem prin care se dorește reducerea birocrației, a timpului petrecut la ghișee precum și creșterea transparenței.

Astfel, sătmărenii de pretutindeni au acces la platforma online globalpay.ro , atât pentru administrarea plăților electronice, efectuate cu cardul bancar prin internet, cât și pentru consultarea privind debitele si amenzile, precum și pentru plata amenzilor de circulație.
Sătmărenii pot depune prin intermediul platformei informatice declarații fiscale fără a mai fi nevoiți să se deplaseze până la sediul Direcției de Impozite și Taxe Locale de fiecare dată.
”Ne dorim să îmbunătățim comunicarea dintre Primăriei și Cetățean. Să reducem birocrația, documentele tipărite și să venim în sprijinul sătmărenilor care, de altfel așteaptă ca și administrația publică locală să facă trecerea la comunicarea digitală”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.
Cum funcționează
Pentru autentificare, cetățenii comunică adresa de e-mail la Direcția de Impozite și Taxe Locale, după care vor primi din partea instituției un USER și li se va solicita să își stabilească o parolă pentru activarea contului pe platformă.
De fiecare dată când vor exista noutăți, declarații fiscale de completat, cetățeanul va primi pe adresa de e-mail o notificare din partea instituției, după care poate depune declarațiile online urmând să obțină confirmarea acceptării declarației de impunere depuse.
“Comunicarea actelor administrativ fiscale se va realiza cu economii semnificative la bugetul local. Prin această metodă estimăm o reducere a costurilor pentru tipărirea și comunicarea prin serviciul postal a deciziilor de impunere anuale, deoarece costurile pentru tipărirea și expedierea deciziilor de impunere pot ajunge la peste 440.000 lei pe an, o sumă care ar putea fi utilizată pentru alte cheltuieli”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.
Platforma este destinată și persoanelor juridice deoarece sistemul oferă date despre debitele restante și majorările de întârziere calculate la zi. Autentificarea se face pe bază de CUI, iar pentru efectuarea plăților parola nu este obligatorie, ea este necesară doar pentru accesul la informații detaliate.
Sistemul de gestiune electronică a taxelor și impozitelor locale nu stochează sub nici o formă nici o informație despre datele cardului cu care se efectuează tranzacția, datele proprietarului cardului, sumele disponibile, codurile de activare sau codurile înscrise pe card.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii